avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselata la cumparare apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselata la cumparare apartament

Buna! Sunt o tanara mama care-mi cresc singura copilul nascut in afara casatoriei si nerecunoscut de tata. Cu chiu cu vai am reusit sa cumpar un apartament. Vanzatorul, desi in contractul de la notar a declarat ca vinde liber de...bla, bla si cu plata la zi a energiei electrice, apa, utilitati, tot. La cateva zile, cand ma mutam, a venit cititorul de la curent. Contorul este in apartament. A citit contorul si cand mi-a venit factura era sa lesin: peste 5.000 de kwh. Am mers la electrica si aia m-au presat sa semnez un angajament de plata, desi nu eu consumasem atata curent. Cu gandul la bebe, ce fac cu el fara curent, am semnat ca proasta. Acum ma gandesc sa-i fac o plangere penala pt. inselaciune vanzatorului. Am citit ca actul semnat in fata notarului are calitatea de inscris autentic (?!) si a minti inseama ca faci in fals iar daca folosesti actul e vorba de uz de fals. Peste toate e si inselaciunea. Un proces in instanta impotriva electrica pt. comportament de monopol, nu-mi permit. Nici impotriva vanzatorului, ca n-am bani de timbre si avocat. Ma gandesc ca-l sperii cu plangerea penala. Va rog sa ma ajutati sa o redactez! Astept sfaturi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Shamy , utilizator 20:18, 11 Februarie 2016
Ati facut promsiune bilaterala de v/c sau direct contract de v/c?
Notarul ar fi trebuit sa va atraga atentia cu privire la toate aspectele care apar la o tranzactie imobiliara inclusiv cu privire la plate utilitatilor pana la eliberarea imobilului de catre vanzator si sa le inscrie in promisiune/contract.
Trebuia sa solicitati vanzatorului sa va prezinte ultima factura si dovada platii utilitatilor in original (facturile si chitantele).
Nu trebuia sa semnati niciun angajament iar acum este tarziu pentru a cauta informatii despre modalitatea de achizitionare a unui apartament.
In plangerea penala trebuie sa descrieti situatia de fapt si apoi procurorul va incadra fapta unde trebuie.
Datoriile inregistrate pana la data eliberarii imobilului sunt in sarcina vanzatorului cu exceptia cazului in care in actul de v/c se inscrie faptul ca acestea se preiau de catre cumparator.
Cei de la Electrica au facut un abuz facand presiuni asupra dvs. sa va luati un angajament de plata sa achitati factura restanta a altui proprietar. Dvs. trebuie sa mergeti cu contractul de vanzare cumparare la electrica pentru a incheia contract de furnizare a energiei electrice pe numele dvs incepand cu data la care este incheiat contractul de v-c. Au obigatia sa va inlocuiasca contorul cu unul nou si sa precizeze , numarul contorului, ziua in care acesta a fost montat si numarul de kwh consumati de dvs.
Aceasta societate este obiligata sa ia masuri de executare a fostului proprietar pentru recuperarea sumelor neachitate de acesta.
in legatura cu abuzul societatii asupra dvs trebuie sa va adresati Protectiei Consumatorului. Din experienta mea este cea mai rapida cale de a rezolva problemele cu societatea de distribuirie a energiei electrice.
In acelasi timp puteti face si plangere penala impotriva vanzatorului, dar va dura.... mult timp pana cand vor lua o masura impotriva lui, de obicei o amenda penala.
Multumesc, repet, rugamintea mea era sa fiu ajutata sa incropesc o plangere catre procuror. Ce puteam face si n-am facut e altceva. Am uitat sa spun ca vanzatorul a declarat in ultimii 5 ani ca apartamentul este nelocuit si acum am aflat ca el a avut chiriasi, mi-a zis un domn de pe scara. Si daca discutam despre cat e de destept fiecare, acum imi dau seama ca ala de la electrica n-a venit intamplator tocmai dupa ce s-a vandut apartamentul. Acelasi domn a spus ca cititorul a venit zilnic, deci vanzatorul a avut un complice la electrica. Vanzatorul e consilier local. Acum, ce scriu in plangerea catre procuror?
Ca sa recuperați banii de la vânzător ar trebui dat în judecata.
Actul semnat cu Enel e valabil și nu aveți ce face după părerea mea.

O plângere penala nu cred ca ar avea sorti de izbândă dar puteți încerca pentru ca poate se sperie vânzătorul și plătește el.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Plata enel - consum 4800 kwh cosmin.suciu cosmin.suciu Buna ziua, Am avut apartamentul inchiriat timp de 2 ani, timp in care chiriasii au declarat si au platit cate 3 kWh pe luna, dar au consumat in jur de 200 kWh ... (vezi toată discuția)
Factura mare enel Ana Maria Br Ana Maria Br Buna ziua!Am achizitionat in luna oct.2017 un apartament si nu am schimbat sau facut contract cu Enel pe numele nostru din lipsa de timp,copil mic,servici etc, ... (vezi toată discuția)