avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

buna ziua! am divortat de curand ,amiabil si fara multe discutii la tribunal insa nu am stabilit un program de vizita al minorului in varsta de 7 ani...eu mi am schimbat domiciliul in alt oras iar fosta sotie nu ma lasa sa iau copilul la actualul domiciliu ,macar cateva zile in vacante,pe motive numai de ea stiute.Cum procedez sa iau copilul si la mine in vacante?incalc vreo lege sau ceva de genul.....va rog sa ma ajutati cu un sfat! Va multumesc!!!
Cereti in instanta de la locuinta minorului stabilirea unui program de legaturi personale. Vi s-a dat macar autoritate parentala comuna?
Da,autoritatea parentala e comuna.Dar in afara de tribunal nu am alta solutie?
Ba da. Sa o convingeti pe mama sa va dea un drept pe care nu-l aveti inca.
În afară de Tribunal, aveți soluția ca fosta soție să vrea să vi-l dea în găzduire.
Aveți mare grijă la termenii folosiți, cereți în INSTANȚĂ un program de LEGĂTURI PERSONALE EXTINS, nu cereți drept de vizită.
Dreptul de vizită e o mare capcană, SĂ NU CĂDEȚI ÎN EA.
Dumneavoastră aveți nevoie de legături personale cum prevede Noul Cod Civil, nu să deveniți un simplu părinte vizitator.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Buna seara - program de vizita minor iosifclaudiu27 iosifclaudiu27 daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi va rog.. am un baietel de 2 ani si de 6 luni nu mai sunt cu mama lui ne`am desp din cauza n motive.. nu imi mai da ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun anka564 anka564 Am divortat iar sentinta civila spune ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca in comun. Nu s-a stabilit nici un program de vizita..nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Drept de legaturi personale cu copilul Ana-Maria8686 Ana-Maria8686 Bună seara , Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu : Menționez : 1 . am fost ... (vezi toată discuția)