avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite și taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite și taxe locale

Buna ziua,

Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem incheiat un contract de comodat), am o Intreprindere Individuala, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Trebuie sa cheme un expert sa evalueze cladirea? sau se ia in considerare ultima valoare impozabilă înregistrată în evidențele fiscale? Cum platesc impozitul? tin sa mentionez ca aceasta cladire, casa de locuit, este construita in anul 1960. Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elaorlea , utilizator 16:43, 30 Martie 2016
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc! ce nu am mentionat mai sus este ca suprafata nu e delimitata de un expert, dar in contractual de comodat e trecuta suprafata de 20 mp. Am activitate la sediu, am un magazin de haine, dar nu deduc cheltuieli cu utilitatile. Ce trebuie sa fac? daca puteti sa-mi detaliati, va rog? Multumesc!
Sau pot sa modific contractul de comodat fara sa mai trec o anumita suprafata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2016
carmen01011958, moderator
Daca desfasurati activitate la sediu, nu conteaza ca deduceti sau nu cheltuielile cu utilitatile, veti plati impozit majorat pe cladire cu destinatie mixta (partial rezidentiala, partial nerezidentiala). Va trebui sa faceti o evaluare a spatiului unde desfasurati activitatea comerciala si sa depuneti declaratia speciala la serviciul de impozite si taxe locale in vederea calcularii impozitului.
Multumesc!
Mai, dar mai clar nu se poate??? Ce acte trebuie, care declaratie???

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri rezidentiale si nerezidentiale prest prest Buna ziua. Cum se plateste impozitul pe cladiri,pentru o firma de contabilitate care are sediul acasa,dar care nu deduce nicio cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirile persoanelor fizice cu sediu social pfa dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Intrebarea mea este relativ la impozitul pe cladiri in cazul existentei la adresa respectiva a unui sediu social de PFA/firma pentru anul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)