avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie de serviciu conf. Legii 216/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie de serviciu conf. Legii 216/2015

Am lucrat in comert exterior (centrala fostului MCE). Acum sunt pensionar de vechime in munca
Ma incadrez in toate prevederile Legii 216/2015.
Mi s-a eliberat adeverinta-tip care a stabilit o anumita suma reprezentand baza de calcul la stabilirea pensiei de serviciu ca membru al Corpului
diplomatic si consular al Romaniei.
Am prezentat adeverinta-tip la Casa locala de pensii.
Suma din baza de calcul este considerabil inferioara pensiei mele pentru vechime in munca.
Emitatorul adeverintei-tip nu mi-a clarificat cum a ajuns la aceasta suma, desi am solicitat. Raspunsul sau: "baza de calcul este corecta" fara a mi se explica in ce fel a ajuns la aceasta baza de calcul.
Daca se aplica prevederile Legii 216/2015 ca pensia de serviciu va fi de 80 % din ultimul,salariu in MCE, se ajunge la o suma dubla fata de suma prevazuta in baza de calcu transmisa mie.l.
Precizez: fostii mei colegi de curs postuniversitar de relatii internationale, avand ultimul salariu inainte de pensionare dim MAE, comparabil cu al meu au acum pensii de serviciu mult mai mari decat aceea care rezulta din baza de calcul stabilita ptr. mine.
Opinez ca Legea 216/2015 nu face discriminare intre pensionarii din MCE si MAE.
Situatia de mai sus este, din pacate, absolut similara la toti fostii colegi care s-au pensionat din MCE, si care indeplinesc conditiile din Legea 216/2015
Intrebari:
a) cum poate fi interpretata aceasta diferenta mare ?
b) ce institutie ma poate lamuri ?
b) suma din baza de calcul se adauga ori nu la pensia de vechime ?
Cu respect
Moise Zamfir

Alte discuții în legătură

Diferenta cuantum pensii serviciu cf. legii 216/2015 moisezamfir moisezamfir In aplicarea legii 216/2015, s-au remarcat diferente enorme intre pensiile de serviciu ale fostilor diplomati dintr-un anumit minister si propunerile ptr. baza ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu diplomati dce moisezamfir moisezamfir Legea 216/2015 prevede stabilirea bazei de calcul pentru pensie de serviciu diplomati din departamentul de comert exterior. Am fost pensionat ptr vechime din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este considerata pensie speciala? nelunickyn nelunickyn Buna ziua Am o problema ce tine de decizia de pensionare din anul 2016 pe care o consider eu ca fiind una nedreapta, de aceea vin pe aceasta cale cu ... (vezi toată discuția)