avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, mama plecata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, mama plecata in strainatate

Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara sa vina sa il mai ia conform programului de vizita, minorul fiind incredintat ei spre crestere si intretinere, mama s-a intors in tara, am lasat minorul in cresterea mamei conform hotararii judecatoresti( chiar daca ea a fost plecata si a trebuit sa schimb gradinita in sectorul in care locuiesc)...am termen pentru ca am solicitat instantei reincredintare minor in luna iunie 2016
, problema este ca mama a plecat din nou si a lasat copilul la mine, am sanse sa castig reincredintarea minorului daca mama a plecat din nou si minorul este la mine spre crestere ???
Categoric da, mai ales ca veti duce in instanta dovezi, adeverinte de la gradinita, martori. E si mai bine asa pentru copil. Solicitati pensie alimentara din partea mamei si stabiliti programul de vizita. Aveti grija de copilul dvs. La varsta lui are nevoie de multa grija si stabilitate emotionala.
Am avut grija de copil, I-am schimbat gradinita, am dus-o la consiliere psihologica, I-am dat-o mamei atunci cand a venit in tara chiar daca mi-a fost greu, pentru ca nu aveam cum sa tin copilul la mine, dar acum am dat-o in judecata si ea a plecat din nou... ce sa fac la primul termen diin luna iunie ca sa stabileasca instanta domiciliul la mine ?

În mod normal ați avea șanse mari din moment ce mama nu se ocupa de copil.nOricum copilul fiind la dvs. e ilogic sa rămână doar în acte la mama mai ales ca trebuie sa ii plătiți și pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
Admin, administrator
La primul termen trebuie doar sa fiti sincer si sa explicati judecatorului situatia de fapt. Explicati concis cum mama a parasit copilul, cum ati cautat ca minora sa pastreze legatura cu mama sa si cu toate acestea mama a parasit-o din nou si motivati ca doriti custodia exclusiva intrucat v-ar fi foarte greu sa solicitati de fiecare data acordul mamei cu privire la schimbarea gradinitei, ori plecarea cu ea in excursie in strainatate, mai ales daca nici macar nu cunoasteti actualul sau domiciliu. Sa ne scrieti cum a decurs. Sa aveti grija ca in inscrisul dvs. catre judecatorie sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de dvs., stabilirea domiciliului copilului la domiciliul dvs., stabilirea pensiei de intretinere din partea mamei, si programul de vizita. Este important sa cereti acum toate acestea pentru ca pe viitor sa nu fiti nevoit a alerga dupa mama sa va dea acordul ori prin instanta pentru a suplini acordul acesteia. Succes!
În aceste condiții, instanța se va pronunța asupra custodiei comune sau exclusive. Important este ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, ceea ce eu cred că se va întâmpla dat fiind circumstanțele cauzei.
De asemenea, mama va fi obligată la plata unei pensii de întreținere și se va putea stabili un program de vizitare.

Alte discuții în legătură

Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor, custodie comuna cu domiciliul la parintele care a parasit tara. ciorba ciorba Sotia a divortat de mine, avem un copil minor iar hotararea judecatoreasca definitiva este cu domiciliul fetitei la mama si custodie comuna. Mama a parasit ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, custodie comuna, stabilire domiciliu in strainatate ciorba ciorba In urma divortului, instanta a stabilit custodie comuna asupra minorului, cu domiciliul la mama, in sectorul 3.Mama a plecat anul trecut si anul acesta in ... (vezi toată discuția)