avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila extrajudiciara

Buna ziua!

Asociatia de proprietari are datorii foarte mari APA NOVA, RADET, SUPERCOM!
Aceste datorii s-au acumulat pana in octombrie 2014, cand s-a schimbat comitetul si am aflat in ce conditii blocul a ramas fara apa calda si caldura.
Pentru a afla adevarul, s-a efectuat o expertiza contabila extrajudiciara pe ultimii 2 ani (2013, 2014).
Ce anume este de facut ca aceasta expertiza sa poata deveni o expertiza contabila judiciara?!!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: giotto_2016 , utilizator 17:23, 24 August 2016
O expertiza contabila extrajudiciara nu se poate transforma intr-o expertiza contabila judiciara, utilizand anumite prevederi legale.
Daca se deschide actiune in instanta, aceasta este singura in masura a accepta sau nu concluziile din expertiza extrajudiciara, numai daca si partea adversa este de acord cu expertiza extrajudiciara. In conditiile in care expertiza extrajudiciara a fost efectuata de catre un expert contabil judiciar exista sanse mari pentru acceptare.
In mod normal, instanta de judecata va dispune o expertiza contabila judiciara stabilind pentru expertul desemnat obiectivele pentru expertiza si termenul de depunere a raportului, precum si onorariul pentru expertul judiciar.
Buna seara!

Expertiza este efectuata de un expert autorizat si inregistrat la CECCAR.

Multumesc pentru raspuns.
O precizare: expertul contabil judiciar este autorizat de catre Ministerul justitiei si se afla in evidenta BCETJ. In prezent exista experti contabili judiciari care nu detin autorizare/ nu sunt membri CECAR, precum si membrii CECAR care nu sunt autorizati de catre MJ si acestia nu pot efectua expertize contabile judiciare.
Buna ziua!

Multumesc pentru precizari, momentan nu sunt in Bucuresti, dar am sa verific actele expertului contabil.
O zi buna!
Buna ziua!
Expertiza este efectuata de un expert autorizat de catre Ministerul justitiei si membru al CECCAR.
De altfel, spre bucuria noastra, expertiza contabila extrajudiciara a fost acceptata ca proba intr-un proces penal.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Refuz expertiza contabila Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Care este procedura de urmat in cazul refuzului unei expertize contabile in urma numirii de catre Tribunal, datorita neactualizarii listei expertilor contabili ... (vezi toată discuția)
Refuz expertiza contabila judiciara expertcontabilvlad expertcontabilvlad Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila scarlet scarlet un expert contabil are voie sa efectueze expertize si pe alte domenii decat cele pe care este autorizat (vorbesc de cele inscrise pe site-ul MJ)? sau trebuie ... (vezi toată discuția)