avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare domiciliu ->efecte asupra procesului judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare domiciliu ->efecte asupra procesului judiciar

Am doua intrebari:
1. Daca cand a fost introdusa actiunea aveam un domiciliu (actiunea s-a introdus la instanta de pe raza domiciuliului cu viza de flotant) iar viza de flotant a expirat si nu mai este valabila se poate ridica exceptie de necompetenta teritoriala?
2. Unde se plateste taxa de timbru cand nu mai am viza de flotant? Am mai platit o data taxa de timbru judiciar la Directia locala de taxa si impozite la adresa flotanta.
Pot plati acum tot acolo chiar daca nu mai am domiciliul acolo?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:52, 5 Noiembrie 2016
Unde locuiti in fapt?
locuiesc intr-o localitate din judetul Neamt iar actiunea se afla la Tribunalul Iasi.
Pana acum am avut viza de flotant pentru Iasi, acum nu mai am.
Mi-a venit de la tribunal ca trebuie sa platesc o diferenta de taxa de timbru.
Unde o platesc?
Trebuie sa platiti la Directia Taxe si Impozite Locale acolo unde aveti domiciliul sau resedinta conform BI/CI [Art.40(1)OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare timbru].
Ok.Problema e ca nu stiu contul de trezorerie. Din ce am aflat mai multe localitati sunt arondate la un oras si se plateste acolo.nu cred ca se plateste in fiecare localitate.....
Se poate declina cererea cu exceptia necompetentei teritoriale?

Alte discuții în legătură

Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)
Contestator dat in debit de instanta pentru taxa de timbru??? dandanaua dandanaua O institutie publica formuleaza contestatie la executare pt.o hot.jud.prin care a fost obligata la chelt.de jud.catre reclamant.Instanta la care se introduce ... (vezi toată discuția)
Plata taxei judiciare de timbru Gabi098 Gabi098 Unde trebuie sa achit taxa judiciara de timbru daca am domiciliul in Iasi si sunt reclamanta intr-un proces ce se desfasoara la Judecatoria Targu Neamt? (vezi toată discuția)