avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noua lege a asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noua lege a asociatiilor de proprietari

Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor abrogă Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în contextul noii abordări a condominiului. Până în prezent, reglementările vizând condominiul se refereau doar la imobile colective – blocuri de locuinţe şi ofereau cadrul organizării asociaţiilor de proprietari şi principiile de administrare a acestor imobile colective.

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:20, 30 Decembrie 2016
unde se poate citi aceasta lege noua
Guvernul a aprobat un proiect de act normativ pe care l-a trimis parlamentului
Avand in vedere perioada fierbinte de alegeri a parlamentarilor,fiti convinsi ca acestia nu vor transpira sa analizeze dispozitii care nu ii afecteaza in aceste momente ,prioritatea acestora este sa isi asigure un loc caldut ,bine retribuit ...
De cand un guvern adopta legi! Legile se adopta in Parlament, se promulga de presedinte si apoi intra in vigoare. Guvernul nu adopta legi dar asa cum putem citi pe primul linc se pare ca ei, cei din guvern, nu stiu acest lucru si-au scri ca
Guvernul a adoptat astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Creste temperatura electorala!
Al doilea link duce la o pagina inactiva, deci nu avem cum sti ce a ffacut guvernul.
Pe al 2-lea link putem citi urmatoarele:
Proiect de Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor

În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala în administratia publica, republicata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice aduce la cunostinta publicului textul proiectului de act normativ – Lege privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor.

Proiectul de act normativ a fost publicat la data de 29.06.2015.

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti – Directia Generala Juridica si Relatia cu Parlamentul, la adresa de e-mail iulia.matei@mdrap.ro sau la num?rul de fax 0372.114.569.

Actualizat Miercuri, 1 Iulie 2015

Asta mi se pare corect. Adica in 2015 guvernul a adus la cunostinta un proiect de lege. Aflam ca nu s-a mai actualizat, nu s-a mai postat nimic despre acest proiect din iunie 2015.

Dar ciudatenia este pe primul link in care guvernul ne spune ca astazi a adoptat legea... Poate aflam ca nu mai avem parlament sau presedinte iar guvernul adopta legi si emite decrete.

Alte discuții în legătură

A n t i c i p a t i e julien_slbz julien_slbz Furnizorii de utilitati ( apa, energie, telefonie etc .) mai au dreptul sa perceapa o "anticipatie" in momentul incheierii contractului de furnizare?....Nu ... (vezi toată discuția)
Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)
Oprire apa la tot blocul BX BX Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)