avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ch intretinere incorecte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ch intretinere incorecte

Buna ziua ,
Va rog sa- mi spuneti unde pot depune o reclamatie pt urmatoarea speta
1, in vara trecuta in registram datorii la intretinere motiv pentru care mi-am instalat un boiler si am blindat teava de apa calda am instiinta asociatia dar nu am primit acceptul.Nu am nici un act doveditor de la asociatie cum ca mi-au acceptat bilndarea
2 in plus in fiecare luna de atunci imi calculeaza consum apa calda mai mult chiar decat ma duc si declar
3.acum am primit titlul executoriu pentru o suma de 33000 inclusiv penalitati
Cum pot rezolva aceasta situatie din care nu vad iesire ? pt in continuare mi se pune apa calda la calculul ch lunare desi nu consum ???

Multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:11, 1 Martie 2017
1. Blocul este contorizat individual? Nu declarati consumul de la apometre?
2. Cu cat va "incarca" fata de cat declarati? In general se repartizeaza in plus (de regula pe nr de pers) diferenta dintre consumul declarat de proprietari si consumul citit de furnizor la contorul de bransament.
La apa rece aveti diferente fata de cat declarati lunar?
3. 33000 este o suma mare, in cat timp s-a acumulat?
4. Ati contestat vreodata lista de plata pentru neconcordante intre consumul declarat si consumul pus la plata?

Se intelege ca ati fost data in judecata. Nu ati primit o situatie a cheltuielilor restante din ce sunt compuse, datoria de baza si penalitatile separat?
1, da, blocul este contorizat, toata lumea are apometre iar cei care au centrale si-au facut bransament pe direct la apa rece
2 declar 0 ( zero) la apa calda si in ultima lun ade ex mi-a pus 6,6 mc
3,suma este acumulata in 5 ani si se compune din 18025 debit si 10295 penalitati , in plus 3700 ch executare silita
4, da, am contestat, dar mi-a spus ca atat timp cat am datorii nu poate sa imi rezolve problema:(

Multumesc pentru jutor si astept sa ma indrumati pe mai departe
Nu au nicio legatura datoriile cu rezolvarea vreunei probleme!

Presedintele si administratorul trebuie sa justifice de ce au pus 6,6 mc la apa calda atata timp cat ati declarat consum zero.

Verificati daca aceasta diferenta de apa se regaseste si la alti proprietari cu acelasi nr de persoane ca si dvs..

Administratorul are obligatia sa indice in justificarea listeti de plata defalcarea cheltuielilor pe nr de pers, pe cota parte indiviza, etc.

Faceti o sesizare la serviciul relatii cu asoc de proprietari din cadrul primariei cu privire la "incarcarea" nejustificata cu apa calda si solicita verificarea repartizarii cheltuielilor pe listele de plata.

Aveti o evidenta de cate ori v-au incarcat nejustificat?

S-au facut verificari ale inregistrarii apometrelor in ultimele 6 -12 luni?
Eu am făcut prin 2001 o cerere de scoatere de la plata apei calde, deoarece am pus boiler și am sigilat apometrul de apă caldă. Luna următoare am fost scutit de la apă caldă și de la pierderi de apă caldă.
Referitor la contestație, șefii Asociației trebuiau să vă argumenteze refuzul, doar în baza legilor.
Nu știați că aceștia au obligația să afișeze pe lista de plată de la Avizier modalitatea de calcul, inclusiv penalizările ?
Legea 230/2007, Art. 48.1. - Asociaţia de Proprietari, prin grija preşedintelui Asociaţiei de Proprietari, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor Asociaţiei, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari. ➤ Art. 48.1. a fost introdus prin alineatul din Legea nr. 17/2016 începând cu 11.03.2016.
Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
b) neîndeplinirea atribuţiilor de către preşedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
---------
g) neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 48.1. ➤ Litera g) a fost introdusă prin Legea nr. 17/2016 începând cu 11.03.2016.

Și mai e ceva. Dacă aveți declarate 0 persoane lunar, nu au voie să vă pună la plată și pierderile (diferențele) de apă !
Cine constata contraventiile si aplica sanctiunile?

Alte discuții în legătură

Contestatie stabilire consum apa rece la peste 45 mc/pers botalca botalca Administratia blocului a decis prin lista de plata pentru luna noiembrie ca pentru consumul contorizat la apa rece de 808 lei sa se imparta pe 81 persoane ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)