avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie Europeana - dosar nerezolvat de o firma de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie Europeana - dosar nerezolvat de o firma de avocatura platita in acest sens

Buna ziua,
In 2015 am depus toate actele la un Birou cunoscut de avocatura din Bucuresti pentru obtinerea alocatiei europene pt fiul meu, achitand o suma considerabila de bani..Dupa nu stiu cate trimiteri de acte si documente cerute de o domnisoara angajata la acest birou,pe care ba le pierdea, ba zicea ca nu le-a primit, Dupa mai mult de un an si jumatate in care am dat cred ca zeci de telefoane.Domnisoara spunand sa stau linistita si sa astept bani de alocatie pe care ii voi primi in cont..Imi spunea atatea minciuni caci si ea uita se a spus la telefonul precedent.Dupa aproape doi ani de minciuni si amanari sun si cineva imi spune ca domnisoara a fost data afara.Dosarul meu de alocatie europeana nici nu se miscase din sertarul ei.A zacut acolo aproape 2 ani.Dupa ce m-am suparat pe domnul avocat care zicea ca nu stie nimic,in sfarsit zice dansul ca se va ocupa personal de dosarul meu.Trimite o cerere si formularul E411ne completat (trebuia completata partea A)catre AJPIS din orasul in care locuiesc. Acestia trimit raspuns catre d-nul avocat in care refuza sa completeze partea B a formularului deoarece partea A este ne completata si trimite inapoi formularul 411 +alte documente pe care acesta le-a trimis. Din pacate domnul avocat nu mai raspunde nici macar la email-uri fiind foarte ocupat cu alte dosare,dosarul meu fiind pus in arhiva.Am sunat aproape zilnic si nimeni din firma nu stie nimic,domnul avocat nu poate fi deranjat este mereu cu cate un client, sau are aparitii tv,.Ieri 1 martie 2015 dupa trei telefoane in aceeasi zi in care o domnisoara imi spune ca va vedea unde este dosarul si care nu mai raspunde apoi la telefon,intr-un final raspunde un alt domn avocat din acea firma care incearca sa ma ajute ,mai ales ca deja plangeam de nervi dupa atata umilinta din partea acestei firme de avocatura.Scoate dosarul care se afla in arhiva si imi spune ca ei nu mai stiu ce sa faca cu acest dosar caci s-a primit un raspuns negativ de la AJPIS. Parerea lui este ca ar fi mai bine sa merg eu la AJPIS sa depun formularul completat si dupa asta daca primesc raspuns sa ii anunt si pe ei. Deci practic ei au luat onorariul, aproape doi ani si jumatate si-au batut joc de mine cu minciuni nenumarate si acum ca sa scape de mine au zis ca e mai bine sa imi depun singura formularul si toate actele necesare.Ce ziceti de asta.? Am relatat pe scurt acei doi ani in care domnisoara efectiv raspundea la telefon si imi zicea ca totul a fost aprobat si acum trebuie sa astept sa imi intre banii in cont.A si pierdut de doua ori numarul meu de cont de la banca.si cate si mai cate minciuni.Va dati seama cata nesimtire sa vorbeasca cu mine si sa imi spuna ca totul e aproape gata si de fapt dosarul era in sertar de 2 ani.
Cred ca voi face o sesizare catre Protectia consumatorului in prima faza.
As putea sa ii dau in judecata pentru daune morale,pentru bataia de joc la adresa oamenilor.Pentru ca am platit onorariul dar nu am primit nimic,doar minciuni, timp pierdut,nervi si zeci de telefoane date.
Dar poti sa ii dai in judecata pe acesti oameni cand ei fac legile asa cum vor.?
Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi aceste randuri si poate imi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: rodica.d , utilizator 18:00, 7 Martie 2017
1. Pentru ce tara doriti alocatie ?

2. Puteti actiona in instanta acel cabinet de avocatura , dar in acelasi timp puteti sesiza si Baroul Bucuresti cu privire la cum nu vi s-a solutionat cererea dvs.

3. Aveti acel raspuns de la AJPS ?

Alocatia era pt Marea Britanie. Da, am raspunsul de la AJPIS, in care scrie ca ei
solutioneaza doar formularele care au campurile privind datele persoanei care solicita alocatia si perioada pentru care solicita. Cum ei au trimis un formular gol,
necompletat,ei nu-l puteau solutiona si atunci l-au trimis inapoi catre firma de avocatura , acestia, dupa o gramada de telefoane au spus sa il completez eu si sa merg personal la ASPIS.
Formularul E411 are doua parti: A si B, care se vor completa dupa cum urmeaza:
- Partea A din formular se completeaza de catre lucratorul migrant care se adreseaza institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din statul unde isi desfasoara activitatea. In aceasta parte a formularului trebuie completate toate datele privind identitatea persoanelor mentionate si este indicat ca solicitantul sa trimita institutiei abilitate din Romania fotocopii dupa actele de stare civila a membrilor familiei, hotarare de divort ori de incredintare a copilului/copiilor, dupa caz.

La primirea formularului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) trebuie sa completeze partea B a formularului pentru care va solicita informatii, dupa caz, de la:
a) Inspectoratul Teritorial de Munca;
b) Casa Judeteana de Pensii;
c) Directia Generala a Finantelor Publice;
d) Inspectoratul Scolar Judetean (in cazul in care copiii avuti in intretinere urmeaza cursurile invatamantului preuniversitar);
e) Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

Prin urmare, Casa de avocatura trebuia sa completeze formularul in numele dvs si apoi sa-l comunice AJPIS. Astfel, AJPIS nu avea cum sa decida completarea lui, potrivit competentei ce-i revenea, atat timp cat el nu cuprindea datele dvs.

In acest caz, intrucat acei avocati au gresit consider ca pot raspunde patrimonial pentru prejudiciul cauzat.

Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”.
Multumesc frumos pentru raspuns. Luni voi merge la AJPIS cu formularul completat, si cu actele doveditoare. Probabil ca trebuie sa fac si niste copii. Cat despre firma de avocatura , ma gandesc in prima faza sa depun o sesizare la Agentia pt protectia consumatorului. Cat despre actionarea in instanta , cred ca am nevoie de un avocat si eu nu imi permit acest lucrj momentan. Ce ma sfatuiti.? Ce pasi sa urmez? Cum as putea sa va trimit notificarea de la AJPIS sa o cititi? (Asta daca nu va cer prea mult)
Plangerea indreptata impotriva unui avocat se adreseaza consiliului baroului pe al carui tablou avocatul figureaza cu drept de exercitare a profesiei.

Alte discuții în legătură

Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la alocatie pentru copil popaion popaion as dori sa stiu cum pot renunta la dreptul de alocatie pentru copil eu locuiesc in austria si de aici mi s-au dat 2 formulare e401 sie411 cum as putea sa le ... (vezi toată discuția)