avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata ascensor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata ascensor

Buna ziua! Ieri am facut o cerere pt a nu mai plati liftul. Nu il folosim iar in bloc este o "moda" mai veche sa nu platesti daca nu il folosesti. Noi suntem mutati relativ recent iar administratora incearca sa ne puna bete in roate pe motiv ca nu se poate etc...noi locuim la et 2(nu folosim liftul dar il platim caci asa am cumparat ap) cei de la et 3 si 4 nu il platesc. Ieri am lasat doar o cerere la care nu a avut sa-mi dea pe loc numar. Ce este de facut mai departe daca refuza cererea? Am sa cer numarul. Sa fac un duplicat al cererii? Pot ajunge sa apelez la un avocat? Suma nu este neaparat mare insa sunt deranjata de motivele aberante ce ni se impun atata vreme cat cei de la etajele superioare nu plates... Cum se procedeaza, va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: andreeabs , utilizator 09:47, 20 Martie 2017
Daca nu platesc cei de la etajele superioare (cate etaje are imobilul?) inseamna ca exista un precedent aprobat in adunarea generala sau in comitetul executiv de care va puteti folosi.
Solicitarea se adreseaza presedintelui asociatiei si nu administratorului.
Daca nu vor sa accepte o trimiteti prin posta cu confirmare de primire pe adresa asociatiei.
Discutati amiabil cu presedintele si puneti-i in vedere ca daca nu accepta continuare "modei" veti actiona asociatia in instanta intrucat aveti "jurisprundenta", adica precedentul cu neplata liftului de alti proprietari de la etaje superioare.
Legea prevede posibilitatea scutirii de la plata energiei el ptr lift doar ptr proprietarii de la parter si maximum etajul 1.
Este prima data cand aud de scutiri pentru etaje mai sus de 1.
Spuneti-i presedintelui ca ori pastreaza "trendul" ori plateste asociatia cheltuielile de judecata.
totusi...ce inseamna plata ascensorului? plata energiei electrice. Liftul tot consuma curent si el tot este platit ( daca nu sunt restante la asociatie privind plata catre cine va distribuie energia electrica )...deci, sub o forma sau alta liftul tot este platit...nu se evidentiaza separat ca ascensor, dar va dati seama ca el tot se plateste de toti locatarii. In cazul unor revizii sau reparatii capitale este altceva, dar inteleg ca nu este cazul aici despre asa ceva.
Este un bloc turn.
Ce sa zic. La noi ca la nimeni...sau ca in Romania....
Catre presedinte am mentionat pe cerere insa am lasat-o administratorie. Presedintele este de meserie inginer si rar il gasim in zona. Administratora "taie si spanzura" orice problema....
Scara noastra este cunoscuta in tot cartierul pt nebunia asta cu liftul....pacat ca nu am stiut inainte de a cumpara aici....la inceput fiecare si-a cumparat dreptul la lift..era cu "cheie".. d-asta unii platesc si altii nu iar noi prin cumparare am fost "obligati" sa "cumparam" liftul..si uite asa ne-am ales pe cap cu o cheltuiala inutila de care nu mai putem scapa....
Presedintele este inginer si nu comis voiajor. Daca a fost ales in functia asta atunci trebuie sa isi indeplineasca atributiile.
Cererea trebuia predata presedintelui si nu administratorului.

Cheltuiala cu energia este insignifianta fata de cheltuielile de intretinere service ale liftului pe care trebuie platite de toti proprietarii indiferent ca folosesc sau nu liftul.

Cat platiti ptr energie (pe nr de pers) si cat pentru service (pe cota parte indiviza)?
Din pacate nu stiu exact aceste sume .dar per total,comparand cu un vecin ce are aceasi suprafata si pers la intretinere plateam cu vreo 30-40lei mai mult pt ca noi"foloseam" liftul si ei nu...acum de cand mi-a pus si fetita ce are 1an, la intretinere,platim cam 50-60 lei in plus..adica undeva la 10-20lei/pers

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor la bloc CSIMONAC CSIMONAC Suntem o asociatie de proprietari si va rugam sa ne lamuriti daca locatarii de la parter si de la et. 1 al blocului sunt obligati sa plateasca intretinerea si ... (vezi toată discuția)
Ascensor sorin_corciova sorin_corciova Cum as putea sa renunt la cheltuielile cu ascensorul de oarece eu locuiesc la parter si nu folosesc ascensorul.Va multumesc (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)