avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de perchezitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de perchezitie

buna!daca se poate as vrea si eu sa stiu in cazul in care politia are reclamatii asupra mea de la vecinii de pe scara,pentru ca am facut galagie(ceea ce nu e deloc adevarat),poate politia sa-mi intre in casa daca eu nu le permit?sau as putea lua o amenda,desi eu sunt plecat zi de zi la munca!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:32, 20 Septembrie 2009
Politia nu va poate intra in casa fara acordul dvs in situatia descrisa.
Chiar daca sunteti plecat la munca, va puteti trezi cu o citatie in posta prin care sunteti chemat la sectie.

Av. Adrian Posdarie
Organele politiei nu sunt abilitate sa intre in locuinta dumneavoastra decat in situatia in care s-a dispus sub acest aspect realizarea unui flagrant pentru vreo fapta prevazuta de legea penala ori cu acordul dumneavoastra si numai pentru motive temeinice....din ce spuneti dumneavoastra,faptul ca vecii v-au facut reclamatie pentru faptul ca ati facut galagie,politia nu poate decat sa aplice pur si simplu o amenda contraventionala pentru tulburarea linistii si ordinii publice.Perchezitia este o activitate procesuala care se efectueaza numai de catre organele de urmarire penala sau atunci cand se dispune de instanta de judecata si numai pentru scoaterea la iveala a unor inscrisuri,obiecte,bunuri care au facut obiectul vreunei infractiuni sai care,daca ar fi descoperite ar duce la aflarea adevarului...
caius mihai a scris:

buna!daca se poate as vrea si eu sa stiu in cazul in care politia are reclamatii asupra mea de la vecinii de pe scara,pentru ca am facut galagie(ceea ce nu e deloc adevarat),poate politia sa-mi intre in casa daca eu nu le permit?sau as putea lua o amenda,desi eu sunt plecat zi de zi la munca!


De intrat in casa in cazul dvs nu poate fi vorba.

O amenda puteti primi si daca nu sunteti prezent.
Veti afla ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
"Asa prevede legea"-"Ita lex scripta est"


Motivul invocat de dvs.nu permite politiei din punct de vedere legal sa patrunda in locuinta dvs.,decat cu acordul ocupantului acesteia.Nu sunt intrunite prevederile art.100 si urm. c.pr.pen pentru a se dispune efectuarea unei perchezitii.
Tulburarea linistii publice este o contraventie si se sanctioneaza din punct de vedere contraventional conf.Legii nr/61/1991
Perchezitia domicilara se efectueaza numai pentru motive temeinice , si e incuviintata de catre instanta de judecata , existand un mandat de perchezitie , spre deosebire de cea corporala , care nu e necesar sa intruneasca conditiile sus amintite.
Pentru tulburarea linistii publice e posibil sa fiti sanctionat doar cu o amenda administrativa.
Atat :)

Alte discuții în legătură

Procedura perchezitie informatica catalin4542 catalin4542 Salut, acesta este prima postare in cadrul forumului. Voi incerca sa fiu cat mai scurt si mai concis in ceea ce privește \\"problema\\" mea. Acum ... (vezi toată discuția)
Garda de mediu, abuz sau nu? cori-cory cori-cory Buna ziua , astazi am avut un control la domicilui de la Garda de mediu pe motiv ca am cateva masini in curte si ca sunt banuit ca desfasor activitati cu ele ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara ilegala? DrAGoS80 DrAGoS80 Buna ziua! Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema: Acum 2 zile, s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)