avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acordare burse sociale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acordare burse sociale

Buna ziua!

Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra bursa sociala în semestrul al II-lea dacă obţine minim 20 de credite pe semestru.
Citind mai pe larg, tot Ordinul MEN nr 3393/2017 am observat urmatoarele:
CAPITOLUL II- Criterii generale de acordare a burselor, Art. 5 -(2) "Pentru acordarea burselor sociale, în metodologiile proprii ale universităţilor nu sunt prevăzute criterii academice, în afara celui de promovabilitate", în timp ce Art. 6. — (1) "Bursele sociale se acordă, pe baza prevederilor regulamentului propriu stabilit de către senatul universitar, la propunerea Consiliului de administraţie, ca urmare a consultării cu reprezentanţii studenţilor, inclusiv organizaţiile studenţeşti din universitate."
Criteriul conform caruia un student promoveaza anul la Universitatea AL Ioan Cuza este ca acesta sa aiba maxim 5 restante la FINALUL ANULUI UNIVERSITAR, nu la sfarsitul semestrului. Eu sunt in situatia in care am 7, dar pe fisa de inscriere sunt trecute 3 restante pe care le voi sustine semestrul acesta, deci voi promova anul. Intrebarea mea este urmatoarea: Conducerea Universitatii a procedat corect, in conformitate cu prevederile legale ? Avand in vedere faptul ca deja se acorda 3 tipuri de burse privind performanta, consider ca bursa sociala nu are de-a face cu media, ci doar cu promovabilitatea.
Universitatea dispune de autonomie, indiferent de Art 6, paragraful I din Ordinul MEN nr 3392/2017?

O seara frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
Ioana324, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare burse Ioana324 Ioana324 Buna ziua! Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra bursa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate? Studentaa Studentaa Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As ... (vezi toată discuția)
Ordinul men 3392/2017 GabrielI98 GabrielI98 Buna Seara! Sunt student la o facultate din Romania si ar trebui sa primesc bursa sociala conform ordinului MEN 3392/2017 art. 6 alin. 2, pct. c, dar ... (vezi toată discuția)