avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Plangere penala din partea unui supermarket
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Plangere penala din partea unui supermarket

Am spart niste produse intr-un magazin si au facut plangere impotriva mea .
Agentul care ma interogat mi-a aratat probele video si photo suma fiind de 600 lei.
Eu mi-am recunoscut vina verbal. Agentul a zis ca trebuie sa recunosc in scris. Si dupa a zis ca nu e asa de grav ca sa ma duc sa platesc si ei o sa retraga plangerea .
Eu am fost in magazinul respectiv am platit mi-au facut factura si agentul a zis ca merge el la magazin ca sa retraga plangerea .
Am cateva nelamuriri :
Daca am semnat in scris declaratia ca sunt vinovat si am achitat care pot fi consecintele ? In caz ca nu se retrage plangerea.
Sau agentul poate sa ma "fenteze" e un fel de "cunostinta"
Daca magazinul o sa isi retraga plangerea eu raman in vreun fel de evidenta ?
Nu imi este clar de ce ma pus sa recunosc si apoi ma trimis la magazin sa achit?
Nu stiu exact cum functioneaza o "mediere" am mers pe "incredere" poate sa ma santajeze cu declaratia pe care am semnato?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:15, 9 Iunie 2017
Dacă ați fi încheiat un acord de mediere aveați o înțelegere scrisă cu conducerea magazinului și puteați fi sigur că retragerea plângerii va avea loc. Dar și așa cum ați procedat, dat fiind că ați achitat prejudiciul, nu ar mai exista justificări pentru continuarea procesului. Dacă va fi retrasă plângerea, nu mai există temeiuri pentru ca dvs. să figurați în evidențele poliției. Recunoașerea faptei nu vă poate agrava situația ci dimpotrivă, constituie o circumstanță atenuantă. Eu cred că lucrurile în ce vă privește se vor rezolva, însă ar fi bine să vă asigurați că a fost retrasă plângerea. Oricum, o să vă vină acasă înștiințarea privind dosarul dvs.
Unde au facut plangere, la politie?
Ati incercat sa va sustrageti repararii prejudiciului, adica dupa ce ati spart produsele ati facut pe nestiutorul si ati disparut rapid din zona?
Ati savarsit infractiunea de distrugere .

Art. 253-NCP
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

[ link extern ]

Chiar daca ati platit prejudiciul fapta ramane si poate fi sanctionata in urma plangerii depuse de catre cel prejudiciat.

Medierea poate fi folosita in conflictele in care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inseamna inlaturarea raspunderii penale, distrugerea fiind una dintre infractiunile care pot fi mediate.
Am primit citatie acasa si agentul respectiv in loc de inculpat a scris pe citatia martor ca sa nu afle parintii mei am 19 + ani (ca si cum mi-a facut un favor ) si a zis sa semnez declaratia si dupa mi-a spus ca o sa vorbim afara ce am de facut...
Am plecat din magazin fara sa zic nimic din supermarketul respectiv , ei ulterior facand plangere la politie.
Seful firmei de paza a parut foarte cooperant si a zis ca daca sa recuperat prejudiciul o sa retraga plangere.

Calitatea de inculpat incepe din momentul in care procurorul intocmeste rechizitoriul de trimitere in judecata. Pana atunci sunteti suspect sau martor. Nu puteti fi martor din moment ce ati savarsit infractiunea.
Ati semnat sau nu vreo declaratie, ce contine si in ce calitate?
Avand in vedere varsta veti scapa cu o amenda. Asigurati-va ca firma si-a retras plangerea.

Totusi se pun niste intrebari, din descrierea situatiei este cam neclar cum ati primit citatia.
Cand ati dat declaratia, cand ati fost prins de agentul de paza sau cand a venit citatia?
De ce a mai fost depusa plangerea atata timp cat ati platit prejudiciul iar agentul v-a spus ca nu va retrage plangerea? Care este, de fapt, desfasurarea evenimentelor?
Nu luati in considerare faptul ca seful de firma a parut cooperant sau v-a spus ce a spus.
Care agent a scris pe citatie "martor"? Amestecati agentii de la firma de paza cu cei de la politie!
Am primit citatia si in citatie era notat un numar de telefon personal al politistului.
Am sunat si a zis sa vin la sectie ,acolo avea un dosar cu poze si o plangere pe numele meu ,probabil calitate de suspect + poze la numarul masinii ca asa m-au gasit plus ca politistul stia cam cum arat .
A zis ca nu e grav si ca sa recunosc ca sa nu ma trimita in judecata sa complic lucrurile.
Am semnat o declaratie tipizata la calculator in care am spus ca regret incidentu si ca achit prejudiciul pe care l-am creat .
Apoi dupa ce am semnat si am luat la cunostinta am iesit afara din sectia judetean de politie .
Afara a zis sa ma duc la magazin sa vorbesc cu cine e responsabil si sa achit suma de bani ca dupa "magazinul" sa poata sa isi retraga plangerea.eu astazi am fost si am achitat si am comunicat asta agentului de politie prin telefon si a zis ca o sa ma sune saptamana viitoare.
Eu dupa ce am facut "infractiunea" am iesit din magazin si nu am fost oprit de nimeni au trecut 25 zile de la incident si am primit citatia ieri tot ieri am dat si declaratia scrisa astazi am achitat suma de bani la magazin si am primit factura +produsele distruse. La momentul cand am achitat era si seful pazei si a zis ca plangerea o sa se retraga dar nu am facut nici un acord cu el doar am achitat si am dovada.

Alte discuții în legătură

O simpla greseala,un posibil cazier? 2010elena 2010elena Facand sampling pe un magazin, m'am gandit ca la sfarsitul promotiei, sa'mi scot ceva marfa de sampling.Am facut schimb si cu o colega, eu i'am dat un produs ... (vezi toată discuția)
Furt de la locul de munca c10c4n c10c4n Buna ziua , imi e foarte jena sa povestesc ceea ce-am facut . Am lucrat la un magazin de constructii timp de 7 luni . In aceasta perioada am sustras niste ... (vezi toată discuția)
Delapidare ivaniv ivaniv Buna ziua, am o mare problema.am fost acuzat de fosta firma la care am lucrat ca am anulat fraudulos 2bonuri fiscale de la casa de marcat in valoare de 190 ... (vezi toată discuția)