avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DEDUCERE TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DEDUCERE TVA

buna ziua , am cumparat pe firma un motociclu( schuter) intrebarea mea este pot deduce tva-ul?, pot deduce amortizarea?, multumesc
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 21:24, 4 Octombrie 2009
La motociclu ai deducere totala: achizitie, combustibil si amortizare.

Interdictia sau limitarea din Codul Fiscal se pune pe autoturisme.
Uitasem: TVA este deductibila si la achizitia motociclului si la combustibilul folosit.

Nu uita: pe bon de combustibil, daca nu scrie vanzatorul (de regula nu o face, doar e interesul tau), sa scrii denumirea firmei tale, CUI-ul, si (asta e cel mai important pentru ca altfel nu deduci nici TVA si nici nu e considerata cheltuiala deductibila) numarul motociclului.
va multumesc
deduceti tva si se amortizeaza doar daca este folosit in scopul realizarii de venituri care genereaza la randul lor TVA.

de exemplu daca aveti o pizzerie si acest moto scuterul va ajuta pentru livrarea la domiciliu.

daca scuterul l-ati luat pentru ala micu`, eu zic sa nu e bine sa deduceti TVA, veti avea surprize la primul control.

bafta!
Si daca scuterul il achizitionez azi si il voi folosi peste un an sau la "sfantu' asteapta", fara sa-l dau nici lui ala micu, nici sa transport pizza, pot deduce TVA la achizitionare?

Eu cred ca da.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca exista o modalitate de a casa utilaje uzate moral , dar care nu sunt amortizate integral.Va multumesc,o seara buna. (vezi toată discuția)