avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizație de doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizație de doctorat

Conform noii legi a salarizării toți bugetarii care au titlul de doctor beneficiază de o indemnizație in valoare de 50% din salariu minim garantat. Întrebarea este: acest articol de aplica imediat cu apariția în monitorul oficial al legii sau se așteaptă norme de aplicare a legii? Adică eu mâine as putea sa depun cerere de acordare? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: magdalenaro , utilizator 11:34, 7 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sporul pentru titlul științific de doctor se acorda de la 01.07.2017.

Sporul pentru titlul științific de doctor, acordat ca sumă compensatorie sau ca spor la salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, după caz, de la data aplicării prevederilor prezentei legi nu se mai acordă, personalul care deține titlul științific de doctor, indiferent de data obținerii acestuia, beneficiind de prevederile art. 14. (art.39 alin.3 din Legea 153/2017)
chiar daca vechiul spor a fost inclus in salariul de baza?? cf legii 193/2016
"Personalul care deține titlul științific de doctor, indiferent de data obținerii acestuia, beneficiază de un spor de 15% din salariul de baza"
Sporul pentru titlul științific de doctor, acordat ca sumă compensatorie sau ca spor la salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, după caz, de la data aplicării prevederilor Legii 153/2017 nu se mai acordă.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Să sperăm că aveți dreptate. Tare mi-e că rămânem și fără cei 15% (asta zice art. 39), și fără cei 50% din salariul minim brut (art. 38 zice că cuantumul sporurilor, indemnizațiilor etc rămân în plată de la 1 iulie, dacă nu e vorba de vreo excepție), dintr-o omisiune voită sau nu. Mai clar ar fi fost ca în articolul 39 să scrie negru pe alb data de când se acordă noua indemnizație (1 iulie, 1 ianuarie 2018, paștele cailor etc).
Este doar o parere... cei care au facut legea ar trebui sa spuna mai exact .

Alte discuții în legătură

Indemnizatie doctorat barbuecaterina barbuecaterina Indemnizatia de doctorat de 50 % din salariu mediu brtut , conform Legii 153 /2017 , se aplica de la 1 iulie 2017 , sau 1 ianuarie 2018 ? (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 Sorina19 Sorina19 Conf.Legii 285/2010 in salariul de baza intrau sal.incadrare+sp.vechime +sp.dr Incepand cu 01.07 - pastrez sal.de baza in aceasta forma - sau il \"desfac\" ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind doctoratul prof. prof. Buna ziua! Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)