avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnfiintare asociatie de proprietari tip condominiu de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnfiintare asociatie de proprietari tip condominiu de catre primarie

Primaria poate infiinta o asociatie de propietari tip condominiu pe toata suprafata unui oras?Ce se intimpla cu cei ce nu vor sa faca parte din asociatie?
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 22:10, 8 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primaria poate fi initiatoarea acestui proiect, dar infiintarea asociatiei o fac proprietarii prin acceptul lor in proportie de peste 50%.

Nu se intampla nimic cu cei ce nu fac parte din asociatie.
Ei pot participa la AG, dar nu pot vota si nu pot alege si fi alesi in organul de conducere al asociatiei.
De platit, platesc cheltuielile la fel cu membrii asociatiei.
Cu alte cuvinte au aceleasi obligatii, dar au drepturi mai putine.
Teoretic primaria poate initia infiintarea unei asociatii de proprietari pe teritoriul unui intreg oras dar va intampina dificultati atat in administrarea concomitenta a condominiilor cat mai ales cu gestionarea fondurilor
Aceia care nu vor dori sa adere la respectiva asociatie,nu vor beneficia de anumite drepturi de afi ales,de a vota in adunarea generala,dar vor avea aceleasi obligatii ca si proprietarii care au incheiat acord de asociere
Obligatiile financiare vor fi la fel ,drepturile vor fi distincte
Daca un bloc intreg nu vrea sa faca parte din asociatie,pot fii obligati de vreo lege sa faca parte din aceasta asociatie tip condominiu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, proprietarii acelui bloc isi pot infiinta propria lor asociatie.

Infiintarea unei asociatii compusa din mai multe blocuri nu este conforma cu legea 230/2007 deoarece intre blocuri nu exista proprietate comuna pe care s-o imparta si s-o administreze asociatia astfel infiintata.
Fiecare bloc are o proprietate comuna distincta.
Poate fii temei pentru dizolvarea acelei asociatii ?

Alte discuții în legătură

Nu vrem sa facem parte din asociatia de proprietari BratuAurel BratuAurel anul acesta cei de la primaria orasului unde locuiesc vor in baza legi 230/2007 vor sa constitue o asociatie de proprietari la nivel de oras cu un presedinte ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociatia de proprietari dutu35 dutu35 Vreau sa va intreb daca stiti ceva legat de asociatiile de propietari si adica cum putem sa ne despartim de ea sa nu mai depindem sub nicio forma de ea. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va scriu legat de 2 imobile finalizate anul acesta, ... DeeDee999 DeeDee999 Buna ziua, Va scriu legat de 2 imobile finalizate anul acesta, primul este deja locuit, al doilea inca nu, suntem proprietari care inca asteptam semnarea ... (vezi toată discuția)