avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul zile CO pt part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul zile CO pt part time

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi – avand in vedere faptul ca CO se acorda proportional cu timpul lucrat ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 15:47, 29 Martie 2011
Calculand,reiese timpul de lucru 2h/zi - 10h/saptamana,doar ca si le achita in 2 zile ,5h/zi.
Concediul ar fi 21 zile pe an.
1. A existat in Codul muncii initial art.140(4) care a fost abrogat:
Art.140 (4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de munca cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat. (Abrogat de O.U.G. nr. 65/2005)
Asadar, concediul de odihna, ca numar de zile, este acelasi indiferent daca CIM este cu timp normal sau partial.
2. Prevederea din art.140 (2) din Codul muncii, care spune:
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
se refera la perioadele nelucrate si anume: medical, CFP, nemotivate, suspendari ale CIM etc.
In cazul in care am beneficiat de concediu medical in 2010 (4 zile), acestea se scad din numarul de zile de concediu de odihna? Precizez ca lucrez part time si momentan zilele mele de concediu sunt calculate la 11 pe an. Daca am inteles corect, de fapt am dreptul la 21.
Multumesc anticipat
Nu are legatura concediul medical cu concediul de odihna.Sunt lucruri total diferite.Dreptul la co de odihna in cazul unui cim partial este acelasi cu cel al unui cim cu norma intreaga.
1. Zilele de concediu medical nu se scad din zilele de concediu de odihna.
2. Daca, de exemplu, ati fost in medical o luna de zile, unii angajatori tin cont de asta si la acordarea CO scad zilele pentru o luna, adica 1,75 zile, la un concediu de 21 zile pe an.

Alte discuții în legătură

Zile de concediu de odihna pt.contracte partiale gicubutnaru gicubutnaru Legat de nr.de zile de concediu pt.contracte partiale am gasit pe acest forum,mai multe raspunsuri.Care e cel corect ? 1. Indiferent daca CIM este cu timp ... (vezi toată discuția)
Co aferent contract partial 4 ore simaandreea simaandreea Buna ziua, As vrea si eu o informatie precisa referitoare la concediul de odihna aferent unui angajat cu contract partial de munca -4 ore. I-am facut ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua. Am 2 nelamuriri. 1.\"Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in timpul unui an\". Prin urmare , un salariat care ... (vezi toată discuția)