avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcoolemie =0,8
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcoolemie =0,8

Am fost depistat in urma alcooltesterului cu 0,44 in aer respirat, apoi au fost luate probe de sange care au avut ca rezultat 0,8 la prima si 0,6 la a doua. Ce se intampla in acest caz la limita (nici sub 0,8 , nici peste 0,8) Nu am gasit un raspuns pana acum.
(Bausem cu 4 ore inainte,am dormit,apoi cand am iesit cu masina am dat nans in nas cu politia si am suflat in basica !)
Ar trebui sa se dispuna clasarea, legea sanctioneaza pe cel care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la 0,80 este contraventie.
Este posibil in functie de situatia de fapt, sa se solicite recalcularea.
Bun, asa a spus si politistul care se ocupa de caz. fapta s-a petrecut pe 2 august, pe 21 septembrie mi s-a adus la cunostinta rezultatul probelor. Se claseaza dosarul,este contraventie,asta inseamna ca nu am putut sa dau examenul pentru betivi dupa o luna,apoi trebuie sa platesc amenda? Si apoi cand i-mi iau carnetul?
Cu ordonanta de clasare si dovada fara drept de circulatie mergeti sa va ridicati permisul, vedeti acolo daca vi se mai suspenda sau nu dreptul de circulatie, comandatul politiei hotaraste.
Nu am primit dovada ! Pe 2 nov 2017 se implinesc 90 de zile . Unde ma incadrez ? Mai platesc amenda ?
Ar fi trebuit sa primiti. Inca nu ati fost sanctionat cu amenda, dupa ce se dispune solutia probabil.

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)