avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Respingere dosar pensionare limita de virsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Respingere dosar pensionare limita de virsta

Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o societate de arhivare nu s-au valorificat ''temei juridic eronat''care sa fie cauza?Aceste arhive nu sunt luate in considerare de casele judetene de pensii?Adeverintele emise cu toate ca le platim nu au nici o valoare?Este vorba de sudor in agricultura fostele I.AS si SMA Cum trebuie sa procedeze pentru ai fi recunoscute adeverintele de grupa a doua?La depunerea dosarului de pensionare Casa de pensii le-a primit (adeverintele)ulterior a emis decizia de respingere ''nu s-au valorificat-temei juridic eronat''Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adelina muraretu , utilizator 15:11, 29 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin temei juridic eronat, casa de pensii a spus ca in adeverintele respective nu s-a precizat corect temeiul legal al acordarii grupei de munca (legea nr. ..din ..art ... / HG nr. ...din...art.... / Ordin MMPS nr. ..din ..art. ..../ documnetul intern al firmei nr. ..din .../ pozitia .... (nominalizare beneficiar).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postati temeiurile invocate de emitent in acele adeverinte si despre ce perioada este vorba.
Cornel Vasile a scris:

Postati temeiurile invocate de emitent in acele adeverinte si despre ce perioada este vorba.

''Temeiu juridic al incadrarii in grupa a doua a il reprezinta ORD.50/1990,anexa 2,poz.184,colaborat cu art.3 din preanbul,completat cu Scisoarea MMPS nr.40/19/DA/03.02.1995''pentru perioada lucrata la SMA Roseti,jud.Calarasi,si ''temei juridic al incadrarii in grupa a doua de munca il reprezinta ORD.125/19990,anexa 2pct.104,completata cu prevederile ORD.50/1990 din preambul,precum si cu scrisoarea MMPS NR.40/19/DA/03.02.1995''Pentru IAS Roseti jud.Calarasi Perioadele sunt 26.11.1984,18.02.1992 SMA Roseti jud.Calarasi,si 18.02.1992 -01.05.2003 I.A.S Roseti jud.Calarasi.La SMA a lucrat ca Tinichigiu activitati de decapari,degresari pentru reparatii tractoare si masini agricole iar la IAS ca Sudor. aceleasi activitati.Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
cacenschivio_GL;, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In adeverinta nu se mentioneaza documentul intern al firmei prin care lucratorul (nominalizat) se incadreaza in grupa de munca.
La adeverinta, firma trebuie sa anexeze copie dupa documentul intern al firmei prin care lucratorul a fost nominalizat in grupa de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Adeverinta a fost eliberata de o societate de arhivare "Arhive Montero Group"Acolo se afla arhiva soc.SMA si IAS Roseți Calarasi..ce se poate obtine de la arhiva?

Alte discuții în legătură

Grupa ii tinichigii auto automecanica automecanica Pot fi încadrati în grupa II de muncă tinichigii auto din unitătile autoservice auto pentru perioada anterioară 01.03.1990 ,ordin 50/1990 cu completările ... (vezi toată discuția)
Acordarea grupei de munca gabrrii gabrrii A lucrat 30 de ani ca mecanic agricol in brazda in carnetul de munca nu a fost trecuta grupa de munca.Arhiva SMA a fost preluata de primarie si din documentele ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca sudor bob195 bob195 sudura cu aparat electric de sudura in ce categorie de munca se incadreaza ? (vezi toată discuția)