avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... PASIUNE DE TIMP LIBER
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

PASIUNE DE TIMP LIBER

Singurul meu hobby este munca, de cu dimineata pana seara. Ma gandesc ca ar trebui sa-mi fac si eu timp pentru unul, ar fi o mica placere a zilei. A… dar cred ca am unul: forumul avocat.net, pentru care dedic 2-3 ore zilnic. Bun, dar mai imi trebuie unul.

Voi ce hobby-uri aveti? Povestiti-mi si mie ca sa ma inspir si eu din experienta voastra.

Pana va pregatiti voi sa-mi povestiti despre hobby-ul vostru o sa va istorisesc ocazia cu care s-a produs declicul.

Cu cativa ani in urma am trimis un CV la o firma mareata. Ma cheama la interviu. Ma prezint la receptionista de la parter, ma indruma catre receptionista de la etaj. Aceata ma invita sa astept pe un fotoliu pe Human Resources Manager. Vine de ma culege o domnisoara cocheta, genul care ascunde in sertarul biroului o sticluta cu spirt pentru curatarea receptorului si evident genul de Manager peste manutele personale, ca subalterni n-avea. Aceasta ma cara pana in fata unei sali de sedinta, citeste un tabel afisat pe usa si tafnoasa se intoarce catre mine, iar n-am loc sa fac interviuri aici, si imi zice cu greu : o sa mergem la mine in birou. Ma gandeam ca fetei i-o fi rusine de biroul ei, mic, inghesuit in colt. Ajungem in birou, mare, falos cu perspectiva asupra orasului, pe biroul din virgule nicio foie nicun pix, doar un monitor. Incepe interviul. Stereotip, previzibil, cu intrebari din carti. Da, si eu am ceva scoala si postuniversitati si.. si..in consecinta, raspunsurile mele erau tot de acolo de unde citise ea intrebarile. Deja cred ca mi se zarea plictiseala pe chip si oarecum indignarea ca nu dau interviu pe profesie. Veni si ultima intrebare: Ce hobby-uri aveti? Na, ca m-a incuiat. Ce sa-i raspund? Puteam sa bat campii, sa inventez, am imaginatie doldora. Dar voiam eu job-ul acesta asa mult incat sa trebuiasca sa mint? Mi-am umflat narile din aerul conditionat al maretei firme si mi-am dat seama ca nu doresc sa respir aerul acesta. Asa ca i-am raspuns sec: N-am nici un hobby. Astfel, se sfarsi supliciul si ne-am spus frumos la revedere. Pe drumul de intoarcere am evaluat eu ca inteviul a fost un esec, dar mi-am recunoscut ca …totusi, imi liseste.. un hobby.

Aveti timp liber? Vi-l faceti? Ce indeletniciri aveti?

Dati in pleaope? Atat? Pai si eu sa fac asta

Ce va pasioneaza si va urmati pasiunea independent de profesie? Aveti pasiuni artistice, mesteriti ceva, lucrati in gradina, colectionati ceva, faceti cu consecventa un sport din pasiune si nu doar ca sa slabiti, faceti alpinism, scufundari, excursii safari, faceti fotografii, desenati, muzica, filme ?
.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
ador sa merg pe jos ...imi place la nebunie si ma destinde totodata ; a , si sa nu uit : imi plac norii ....

Si daca se poate numi hobby , ar mai fi ceva : analiza cantitativa si calitativa a stocurilor de marfuri din magazine , efectuata periodic si sistematic , in vederea achizitiei unor bunuri de folosinta ... nu prea indelungata , ca n-ar avea nici un haz !
iubesc florile la nebunie, fac gradinarit ma linisteste enorm, fac plimbari, sunt pasionata de internet, imi place sportul, pescuitul, gratarele de ce nu...:"> cel mai mult iubesc linistea intr-un decor plin de plante si daca este si un iaz cu atat mai bine. in curand imi voi lua catel sa ne jucam impreuna..imi place orice mai putin munca:tooth: MUNCESC CA SA TRAIESC, NU TRAIESC CA SA MUNCESC!!!!
Hobby-ul meu de baza este sa experimentez tot ce mi se pare interesant si in masura in care am mijloacele necesare s-o fac. Conditia de a capata un nou hobby, pentru ca de-a lungul vietii am avut multe, este ca acesta sa aiba o utilitate finala.
De exemplu, am avut pe vremuri placerea de a tricota si croseta piese de imbracaminte; ieseau originale pentru ca nu-mi placea sa ma repet, si sa fi vrut tot nu mi-ar fi iesit nici macar pe-aproape similare cu cele dinainte, alt hobby a fost acela de a lucra goblen. Acestea erau hobby-uri care imi lasau mintea sa se odihneasca si sa ascult in acest timp vreo piesa de teatru sau vreo emisiune care imi placea mie mult la radio.
Mai nou, pentru ca timpul imi permite, am capatat unul nou. Sa bucataresc. Si se si vede ....pe mine....:). Declicul pentru acest hobby a fost vizita pe un site in care se vorbeste despre condimente. Am descoperit, cumparand ce se gaseste pe la noi dintre condimentele descrise, ca un fel de macare arhicunoscut poate capata si o alta aroma absolut imbietoare. Dar nu numai utilizarea acestora la gatit, ci si mirosul acestora este o relaxare......
Si daca fac o introspectie sumara in acea cutie a Pandorei din mine, unde sunt tinute hobby-urile trecute, prezente si viitoare, pot descoperi alte cateva posibile, dar care nu au la momentul de fata o sustinere materiala...de exemplu sculptura, cioplitul in lemn....sau datul cu rolele (incheieturile nu ma ajuta si as risca sa-mi rup picioarele :))...)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
elga50, moderator
Cred ca a avea un hobby tine foarte mult de timpul liber pe care-l ai. As putea spune ca de mult nu m-am mai gandit la acest aspect. Deocamdata hobby-urile mele sunt baietelul meu de un an si jumatate si sotul meu pentru care, recunosc nu prea am mult timp din cauza profesiei. In general, hobby-urile mele se contureaza in functie de placerile si nevoile lor. Daca cel mic vrea sa ne plimbam, atunci mergem in parc sau daca ne permitem undeva pe carari de munte. Daca sotul meu, care este impatimit de masini vrea sa mergem prin reprezentante auto, sa vedem noutati, atunci mergem. Nu mai stiu daca eu am hobby-uri personale. Cred ca unul si cel mai important ar fi acela de a satisface dorintele familiei mele, sa le ofer cat mai multe bucurii. Nu stiu daca asta e neaparat un hobby, dar dintotdeauna m-am ingrijit sa ajut pe toata lumea, imi doream chiar, la un moment dat sa infiintez un centru pentru oamenii strazii. Am fost foarte fericita cand am putut sa-mi petrec timpul liber oferind ajutor altora pentru care notiunea de hobby este necunoscuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
De curand am primit un e-mail care spunea
sa nu pierzi timpul stergand toata viata praful...
. Iar faptul ca, la un interviu, dupa plictiseala intrebarilor si raspunsurilor, ti-ai dat seama ca nu stii ce sa spui despre hobby-uri, inseamna ca ai sters prea mult timp praful intr-un singur loc.
Personal si functie de varsta, am avut diverse placeri in a-mi petrece timpul liber. Nu mi se pare prea important ca atare hobby-ul in sine, ci faptul ca te relaxezi, iti incarci bateriile cu o odihna activa care-ti aduce un zambet interior.
Poate fi ciudat, dar am un hobby in a viziona meciurile de fotbal ale echipei de aur a nationale noastre. Sau a bea o bere seara si a juca table.
Totusi, cel mai mult imi place sa conduc. Mai ales atunci cand e soseaua libera, iar cel mai bine asta se intampla in a doua zi de Pasti sau in 1 ianuarie dimineata...
Nimic nu e interzis ca si hobby, atata timp cat nu faci rau celorlalti, atunci nu mai e un hobby, e un dezastru.
Ceea ce vreau insa sa transmit este: Bucurati-va sa traiti, chiar si atunci cand munca devine hobby!

Alte discuții în legătură

Interviuri de angajare / debut colaborare Admin Admin Sa spunem ca trimiteti un CV la o societate / firma, etc. Vi se comunica data interviului. Va prezentati? Daca nu, le spuneti macar acelor oameni sa nu va ... (vezi toată discuția)
Filme de week-end Admin Admin A aparut un trailer al noii parti din IceAge. Bineinteles ca e promovata de veverita (e veverita? :">) Scrat, care are alte aventuri cu ghinda ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cand ai 2 joburi Andra2014 Andra2014 buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna ... (vezi toată discuția)