avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa scap ieftin de firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa scap ieftin de firma

Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic "am uitat" ,iar acum cateva zile am primit o citatie de la tribunal cum ca registrul comertului a cerut dizolvarea firmei .Mentionez ca, pe perioada celor 4 ani de cand am infiintat firma ,nu am avut activitate , nu am depus declaratie de suspendare si nici bilat .As dori sa-mi spuneti care este varianta cea mai ieftina sa scap de firma si in ce consta.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:52, 13 Octombrie 2009
Acea "citatie de la tribunal" pe care ati primit-o face parte din procedura de radiere din oficiu a firmelor fara activitate. Asa cum chir dvs. ati afirmat, firma pe care o aveti nu a desfasurat nicodata vreo activitate. Pe cale de consecinta, a intrat in procedura radierii din oficiu, in care citarea dvs. este obligatorie.
Daca vreti sa "scapati" de ea, va puteti prezenta la data prevazuta in citatie, la instanta indicata in aceeasi citatie si sa declarati ca sunteti de acord cu radierea firmei.
Daca pana la data respectiva gasiti un posibil doritor sa va preia firma, il puteti lua cu dvs. si incheia o tranzactie. Este important de stiut ca, in situatia in care firma are datorii la buget, acestea vor trebui platite. Puteti verifica acest lucru la ANAF.(nu ar fi cazul dvs. daca este adevarat ca nu a desfasurat niciodata activitate si ati cerut suspendarea ei)
In ceea ce priveste impozitul forfetar sau alte cheltuieli de dizolvare,radiere,lichidare ,stiti daca voi suporta vreo cheltuiala?(Mentinez ca,. srl-ul a fost infiintat si lasat in "dulap").
Bineinteles ca veti plati datoriile bugetare, asa cum am spus, respectiv impozitul forfetar corespunzator acestui an (nu s-a perceput anii anteriori) daca firma nu a fost suspendata (chiar daca nu a avut activitate in mod real, trebuia suspendata prin cerere si hot. jud.), precum si taxele de radiere (taxele judiciare, aprox. 150 RON si de timbru) pentru procedura de radiere.
Daca doriti sa scapati de firma nu faceti nimic, nu va prezentati la tribunal, lasati sa se pronunte dizolvarea, Daca in 6 luni de la data dizolvarii, nimeni nu va pretinde nimic de la firma, ma refer la eventuali creditori, oficiul registrului comertului va efectua radierea din oficiu. Am vazut multe firme care s-au radiat astfel.
Buna,
Am o intrebare referitor la acest subiect. In cazul in care Tribunalul dispune dizolvarea societatii pentru nedepunerea bilantului nu se numeste din oficiul si un lichidator?? Ma intereseaza daca trebuie platit aprox 150 ron asa cum a scris si D-l Zaharia65_2 sau mai sunt si alte cheltuieli. :">
Multi au lasat radierea firmei dar ma intereseaza daca nu cumva sunt obligati la plata unor taxe mai mari.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)
Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)