avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Problemă înmatriculare motocicleta import USA
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Problemă înmatriculare motocicleta import USA

Bună ziua.
Am achiziţionat o motocicletă (în România), de la un cetăţean român, cu toate documentele aferente. Motocicleta a fost înscrisă la Directia de taxe şi impozite de către persoana respectivă, dar neînmatriculată încă.
Motocicleta a fost importată în UE de către o firmă din Polonia, prin portul Hamburg, de unde există o copie a unui document vamal, în care este trecut, printre altele şi numărul de identificare al vehiculului respectiv. A fost vândută apoi unui cetăţean polonez, cu factură (deţin copie) şi revândută apoi, în România cetăţeanului mai sus menţionat (deţin CV în poloneză original şi traducere). Acesta a trecut procedurile RAR, iar eu am cumpărat vehiculul. În urma tranzacţiei, am primit următoarele documente: CV între vânzător şi mine, cu toate ştampilele ce atestă plata taxelor şi impozitelor, CV în poloneză între polonez şi vânzător (original şi traducere), documentul american Certificate of Title (original şi traducere), Certificat de Autenticitate şi talonul galben ITP de la RAR, Cartea de identitate a vehiculului în original, o copie a facturii de vanzare între firma poloneză şi cetăţeanul polonez, copie scanată a documentului vamal în limba germană ce atestă plata taxelor vamale la intrarea în UE, RCA şi Certificat de circulaţie provizorie.
Am fost la un birou de intocmit acte auto, pentru verificare documente şi încheierea unui nou RCA pe numeme meu, mi s-a confirmat că documentele prezente sunt suficiente şi nu lipseşte nimic, apoi am mers la Serviciul Înmatriculări...
Ajuns acolo şi după o coadă de trei ore şi jumătate, la ghişeu mi s-a respins dosarul, motivând că nu există documentul vamal, în original, iar acea copie nu este luată în considerare, restul documentelor fiind bune.
Aş dori să-mi daţi nişte sfaturi sau ce paşi să urmez, dacă se poate, pe această speţă.
Menţionez că nu cunosc istoricul motocicletei, mai mult decât atestă actele ce le deţin.
Nu înţeleg nici refuzul înmatriculării, atâta timp cât a fost achiziţionată din România, de la cetăţean român, cu documentele şi taxele/impozitele plătite de acesta (confirmate de Direcţia de Finanţe a vânzătorului prin avizarea şi ştampilarea pe CV)
Îmi cer scuze dacă nu am reuşit să aleg forumul necesar acestei discuţii, eventual rog mutarea la secţiunea respectivă cu sprijinul unui moderator.
Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
dugeo, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto costi1813 costi1813 Salut. Sunt rezident in Spania dar criza m-a facut ca pe multi altii sa ma intorc in Romania. As vrea sa stiu in ce conditii as putea inmatricula in Romania ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)