avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ref Ord 79/2017 privind impozitarea PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ref Ord 79/2017 privind impozitarea PFA

Buna seara,
Am tot citit Ord 79 si tot nu sunt sigur ca am inteles corect cum se stabileste baza de impozitare pentru PFA din 2018. Interpretarea mea este urmatoarea: venit brut anual - chelt deductibile anuale = venit net anual. Daca venitul net anual se imparte la 12 si rezulta o suma lunara mai mica decat salariul minim brut lunar in vigoare , atunci PFA nu are obligatia de a plati CAS si CASS .Daca suma este mai mare ,atunci se aplica la o baza de impozitare egala cu salariul minim brut, 25% CAS si 10% CASS. Dupa scaderea acestora se aplica impozit pe venit 10%. Ma contrazice cineva? Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Contributii sociale obligatorii eustinaionescu eustinaionescu Sunt salariata, avand functia de medic specialist in cadrul GARZI MEDICI, cu contract individual de munca nr. 0/42915 si conform Ar1 din act aditional ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)