avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunici

Buna seara, se poate rezolva o problema de succesiune dupa bunici pe cale notariala ? Sunt 5 urmasi de drept. Unii au murit si vin nepotii lor la mostenirea bunicilor, altii mai traiesc. Pentru ca nu exista intelegere intre unchi si nepoti, si sunt nepoti care nu au facut succesiunea dupa parintele decedat, iar altii au facut-o. Acei nepotii care au facut succesiunea dupa parintele decedat, pot cere pe cale notariala impartirea terenului arabil si a casei bunicilor pe partea ce le revine conform legii? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
ma_ri_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:16, 10 Ianuarie 2018
Buna seara,
Succesiunile notariale presupun totala intelegere intre parti!
In caz contrar se apeleaza la instanta.
Da, pot.
După ce se dezbate succesiunea bunicilor, urmează să suplimenteze masa succesorala după părintele lor, cu cota pe care aceasta a dobandit-o de la părinți (pornind de la premisa că părintele lor a decedat după bunici, deci va fi considerat mostenitor).
Multumesc pt raspunsuri. Poate nu am fost suficient de explicita. Nepotii care au succesiunea facuta dupa parintii decedati vor sa iasa din indiviziune...altfel nu se stie daca se va face vreodata aceasta succesiune dupa bunici...Pot ei sa isi obtina cota parte de mostenire pe cale notariala?...fara a mai deschide actiune judecatoreasca in instanta... Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
ma_ri_a, utilizator
Am inteles de la inceput. Dacă partea de la bunici nu a fost menționată în certificatul de mostenitor al autorului lor postdecedat, neavând un act de proprietate (in speta certificatul de mostenitor suplimentar)care să ateste starea de indiviziune, ei nu pot sa ceara partajul.
Deci succesiunea lucrurilor este: moștenire bunici- supliment certificat de mostenitor autor- partaj.
Cum se poate face succesiune dupa bunici atat timp cat ceilalti nu participa?!...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
ma_ri_a, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune Stef_74 Stef_74 Bună ziua,nepoții pot participa in calitate de moștenitori,la succesiunea bunicilor,dacă părinții sunt decedați,dar nu au făcut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ... EusebiuLuci EusebiuLuci Buna ziua ! Urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ar fi mostenitori care ar trebui sa participe ? Bunica este decedata ,din copii ei 4 la ... (vezi toată discuția)