avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa - pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa - pedeapsa

Buna ziua,

Acum 3 luni am avut un tragic accident. Veneam cu inca 4 prieteni in masina spre casa. Afara ploua si am pierdut controlul volanului ca urmare masina a lovit un cap de pod si s-a rostololit langa pe iarba. Unul din cei mai buni prieteni ai mei a decedat, iar ceilati 4 pasageri, inclusiv eu, am suferit rani usoare. La testulu alcoolmetru am avut 0 si la aerul expirat si la proba de sange. Viteza de mers era in jurul la 70-80 km/h. Am discutat cu parintii decedatului, oameni de buna credinta, care au inteles situatia si nu au depus plangere. La fel si ceilati 3 pasageri nu au depus plangere. Pana acum nu am fost chemat in instanta singurul lucru care l-am facut fiind scrisul declaratiilor alaturi de ceilalti pasageri. Acum as vrea sa stiu la ce pedeapsa ma pot astepta ? Puscarie ? puscarie cu suspendare? Amenda penala ? Deja au trecut 3 luni de la accident si lucruriile in Romania merg foarte incet fapt care pe mine ma nelinisteste.

A doua chestiune este faptul ca as dori sa plec pentru 2 zile din tara. Exista vreo interdictie contra acestui lucru ? Imi trebuie vreo hotarare judecatoreasca sa pot face asta sau pur si simplu ma duc la aeroport si nu ma intreaba nimeni nimic ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:04, 26 Octombrie 2009
procesul penal, judecata in sensul larg, incepe dupa prezentarea materialului probator faptuitorului, ulterior inculpat, si intocmirea rechizitoriului. dupa parcurgerea acestor etape procesuale dosarul dv. va fi trimis in instanta si, aceasta se va pronunta cu privire la gradul de vinovatie si cuantumul pedepsei. din ceea ce scrieti, in opinia mea, pedeapsa se va da cu suspendarea executarii.
puteti pleca din tara atita timp cit la cererea procurorului instanta de judecata nu va interzis acest lucru.
ar fi indicat ca, impreuna cu avocatul dv., sa fiti prezent la prezentarea materialului probator.
Aveti dreptul de a pleca din tara daca nu exista nicio interdictie in acest sens.
Dar va trebui sa veniti la orice chemare a organului judiciar.
Daca nu aveti interdictie de parasire a tarii puteti pleca linistit.Oricum pentru completarea dosarului veti fi anunta, sau citat.La noi lucrurile se misca mai greu.Referitor la pedeapsa:depinde de trecutul dvs., daca aveti sau nu cazier, care sunt circumstantele reale si personale ale dvs.,daca partea vatamata se constituie parte civila,etc
daca o sa plec doar 2 zile sper sa nu fie probleme cu atat mai mult ca sunt intr-un week-end.

nu am cazier si nici nu am mai avut pana acum orice fel de problema cu organele judecatoresti pana acum.
Daca nu aveti interdictie de parasire localitate/tara,puteti sa plecati,indiferent daca in week-end sau alta perioada.
Aspectele mentionate referitor la situatia dvs anterioara evenimentului soldat cu victima,nu au relevanta .
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)
Slutirea,pierderea vederii complet calafeteanu calafeteanu BUNA ZIUA.Am o discutie in contradictoriu cu un coleg de facultate,despre o speta juridica.Un recidivist,/avind recidiva de 3 ani /eliberat conditionat,se ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns pentru art 208cp STEEL123 STEEL123 buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat ... (vezi toată discuția)