avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Romania copiilor nostri- din p.d.v juridic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Romania copiilor nostri- din p.d.v juridic

?
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 23:17, 30 Noiembrie 2009
Buna ziua. Inteleg , din titlul acestui topic , ca doriti sa se discute situatia copiilor romani, din punct de vedere juidic. Nu ne-ati precizat mai mult asa incat, va rog sa reveniti si sa ne lansati provocarea. Situatia caror copii?
Sau este vorba de situatia tarii? astepam lamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Prima data chiar am vrut sa sterg topicul, neavand vreun sens din punctul meu de vedere. Poate totusi va precizati problema supusa discutiei.
Nu stiu cum sa formulez, nu din deficiente lingvistice, nici cognitive, nici informationale, dar as vrea sa stiu daca vom putea sa nu mai auzim aprecieri negative, sa nu mai fim monitorizati...restul, intelegeti poate. Cred ca a fost mai mult un oftat, decat o intrebare.
De data aceasta tot ne-ati oferit cateva amanunte. Din ceea ce ne spuneti , eu deduc ca va doriti o Romanie fara pata , cu care sa ne putem intr-adevar mandri, copiiilor nostri sa nu le fie rusine , oriunde ar merge ei , de originea lor.
Credeti-ma, acesta este idealul oricarui cetatean roman , eu nu cred ca cineva si-ar dori contrariul. Sa nu mai fim monitorizati? acest lucru ar insemna ca cei care detin fraul tarii sa isi faca de cap ( mai mult decat o fac si cand altii sunt cu ochii pe ei).
Ne dorim cu totii o lume ideala in care sa traim , sa scapam o data de reminiscentele unui trecut care, desi nu avem vreo vina, totusi, el nu ne face cinste. Sa simtim ca mai facem si noi cativa pasi .
Oftatul pe care l-ati resimtit si dvs. este de fapt unul general , exista un sentiment de neputinta si chiar de umilinta in noi toti.
Ceea ce am putea face , ar fi , in primul rand sa ramanem optimisti. Sa gandim pozitiv si tragem cu ochiul pe la altii , sa invatam cum ar trebui sa punem fiecare umarul pentru a construi o democratie reala.
Fiecare dintre noi insa, mizeaza pe altcineva. Nimeni nu se crede suficient de puternic sau de important pentru a inteprinde ceva . Ne alegem reprezentantii , ne lasam condusi si ..oftam , fiindca se pare ca fie nu stim sa alegem, fie asa suntem noi mai ..carcotasi si mai prapastiosi, sau ,pur si simplu , mai mult de atat nu este posibil..cel putin deocamdata .
Daca ar fi totusi sa vedem si partea buna a lucrurilor , fiindca ea exista , cel putin prin comparatie cu regimul trecut , ne-am da seama ca ceva s-a schimbat si in bine. Nu sunt eu in masura sa enumar schimbarile in bine, fiindca fiecare are propriile sale impliniri si propriile neimpliniri , propriile idealuri si viziuni asupra unei lumi , mai mult sau mai putin ideale. Deci , doaman paraspera...va indemn sa sperati si zambiti , sa oftati cat de rar.
Are drepturi?
Ii sunt respectate drepturile?
Scoala il ajuta , il invata, il ajuta in alegerea carierei?
Daca nu !
Il educ cum simnt si stiu ,nu ma iau dupa sfaturi , Este copilul meu si nu cred ca vreau sa fie modelat dupa personalitatea altora.
Incerca sa-i explic si sa-i ofer realitatea zilelor noastre ...........restul ....................tine de el , eu am reusit prin :love:
SCOALA si TIMP LIBER .

Alte discuții în legătură

RomÂnia mea Sorin Farcas Sorin Farcas Gina Camelia Roman: ROMÂNIA MEA: „ ŢARA CONTROVERSELOR!” ELEVà ÎN CLASA A X-A. LOCUL ÎNTÂI DIN 52 DE PARTICIPANŢI. CªTIGÃTAREA ... (vezi toată discuția)
A murit poetul adrian paunescu rosu gheorghe rosu gheorghe Incepand de astazi Flacara poeziei lui ADRIAN PAUNESCU nu mai palpaie, dar ne va lumina neincetat. Odihna vesnica neobositului poet! (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)