avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera cu data ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera cu data gresita in mai multe locuri

Am o intrebare, mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni care s-au nimerit pe trecere cind treceam si eu si mi-a fost data dovada de circulattie de 15 zile. Am achitat la posta 120 ron , iar dupa ce am achitat doamna de la posta imi atrage atentia ca datele sunt gresite , eu neobservand pana in acel moment , de nervi. Pe procesul verbal este gresita data procesului , este trecuta 26.11.2009 si mai jos se continua cu aceeasi data, iar evenimentul s-a petrecut in 26.10.2009.Data elib dovezii e corecta dar peroiada de 15 zile e gresita scrie ca de la 26.11.2009 la 10.11.2009. Ce sanse de castig am la o contestatie si pot primi banii inapoi ?
Cel mai recent răspuns: aurel2207 , utilizator 20:44, 2 Noiembrie 2009
sansele de cistig sint mari. continutul procesului-verbal trebuie sa ateste, in mod real, o anumita stare de fapt si drept. in cazul dv. corectitudinea datelor inscrise sint eronate. faceti plingere inpotriva procesului-verbal.
Buna ziua !
Puteti face plangere, avand in vedere cele spuse de dumneavoastra, dar v- as recomanda sa apelati la un avocat, avand in vedere ca art. 17 din OG 2 /2001 stipuleza in mod expres cerintele ce atrag nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie. Printre aceste cerinte nu este trecuta si datarea gresita a procesului verbal . Situaţiile în care nerespectarea anumitor cerinţe atrage întotdeauna nulitatea actului întocmit de agentul constatator al contravenţiei sunt strict determinate prin reglementarea dată în cuprinsul art. 17 din ordonanţă.
Astfel, prin acest text de lege se prevede că "lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal", specificându-se că numai în astfel de situaţii "nulitatea se constată şi din oficiu".
.
In celelalte situatii se trage concluzia aplicarii nulitatii relative. In acest sens exista Decizia nr.XXII din 19.03.2007 a ICCJ publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 833 din 05/12/2007.
In concluzie, cu un avocat bun puteti castiga.
Cu stima!
Multumesc mult ! Am inteles ca acum nu se mai castiga asa usor pe baza datelor gresite . Avocata cu care am luat legatura, mai are un caz in 2 noiembrie asemanator cu al meu, dar care are data gresita intr-un singur loc si ea mi-a spus ca e mai indicat sa astept sa vad cum decurge acel caz , pentru ca nu se mai castiga asa usor contestatiile......
Nu puteti astepta solutionarea acelui caz, intrucat veti pierde dreptul de a contesta actul sanctionator in termenul legal, respectiv cel de 15 zile de la emiterea lui ( banuind ca l-ati semnat si v-a fost inminat atunci).
Nu lasati sa treaca timpul....vedeti ca pana pe 10 noiembrie trebuie sa faceti contestatie. Aveti sanse de castig...

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost sanctionat contraventional prin aplicarea ... je443 je443 Buna seara Am fost sanctionat contraventional prin aplicarea unei amenzi si retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 150 de zile . Doar ca,la ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)