avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizati pt. crestewrea copilulu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizati pt. crestewrea copilulu

pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea1824 , utilizator 18:39, 6 Noiembrie 2009
Art. 1 din OUG 148/2005
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pâna la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 600 lei sau, optional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei de CCC de CIM cu 8 ore pe zi.
Vor fi luate in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit, realizate in perioada de referinta (aceasta in cazul in care veti opta pentru plata a 85% din media veniturilor realizate).
Asa cum v-a spus si @boerica mai sus, nu conteaza cate ore pe zi ati avut CIM, numai ca venitul fiind mai mic si indemnizatia va fi mai mica, dar nu mai putin de 600 lei.
Deci pot sa beneficiez de acei 600 ron.
Va multumesc ,pt. raspuns si va doresc o zi buna
Am uitat sa mentionez ca salariul pe cartea de munca este de 200 ron.
Va multumesc
Cuantumul indemnizatie reprezinta 85% din media venituilor realizate in cele 12 luni anterior nasterii copilului, minim 600 lei si maxim 4000 lei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil deliasindia deliasindia BUNA SEARA, AM O INTREBARE: DACA LUCREZ CU CARTE DE MUNCA IN DOUA LOCURI (PRIVAT SI STAT) SI VOI AVEA 12 LUNI COTIZATE INAINTE DE NASTEREA COPILULUI LA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil chiar si la program de 4 ore? iasomnie1982 iasomnie1982 Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema.Sunt angajata la o firma cu contract dar, doar pe 4 ore.Venitul meu brut ... (vezi toată discuția)
Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale daca acum sunt in somaj? xib xib Buna ziua, De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in ... (vezi toată discuția)