avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum oblig angajatorul sa elibereze adeverinta vechime?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum oblig angajatorul sa elibereze adeverinta vechime?

Am facut 3 solicitari scrise detinatorului arhivei redactiei in care am lucrat - respectiv actualului ziar Cuvantul libertatii din Craiova - pentru a-mi elibera o adeverinta de vechime in munca, iar acesta nu mi-a raspuns nimic din noiembrie 2017 si pana in prezent. ITM zice sa-i actionez in instanta, dar n-ar trebui mai intai ca ITM sa-i amendeze pe rauvoitori?
Cel mai recent răspuns: Viorel Asproiu , utilizator 17:05, 17 Iulie 2018
ITM nu are atributii in acest domeniu.
Putetid eschide actiune in contencios administrativ impotriva firmei conform Legii nr. 544/ 2004 art.8 pentru ca nu ati primit raspus la solictarea/ petitia dvs. in termen de 30 de zile de la inregistrare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, inspectorii ITM puteau sa-i amendeze pentru refuzul eliberarii adeverintei de vechime.

Legea 544/2004 nu este aplicabila sectorului privat.
Multumesc, dar mai apuc rezolvarea in contencios, ca am 80 de ani?
In contencios nu aveti de ce sa va duceti ... legea se aplica numai autoritatilor si institutiilor publice nu si sectorului privat

Legea 544/2004
art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
....
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, corect. Si atunci cui ma pot adresa?

Alte discuții în legătură

Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Intrebare lg. 544/2004 say say Buna Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare. In luna decembrie am depus o cerere de aprobare a unei organigrame la un minister. Suntem in luna ... (vezi toată discuția)