avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru cresterea copilului


Am cetatenie dubla a Moldovei si Romaniei ( domiciliu in Galati), am lucrat in baza unui contract de munca in Moldova, copilul e nascut la Chisinau. Acum primesc indemnizatii ca cetatean moldovean,..... o suma putin spus modesta ...:(
Pot eu beneficia si de indemnizatia pentru cresterea copilului din Romania?
Romania are acord guvernamental bilateral incheiat cu Moldova?
Cel mai recent răspuns: Cammie , utilizator 18:05, 3 Noiembrie 2010
Nu beneficiati de indemnizatie pentru CIC si din Romania ... legea prevede clar conditiile acordarii acesteia .
Daca ma refuz de indemnizatia din Moldova, pot beneficia de cea romaneasca?
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC din partea Romaniei, ar trebuie sa aveti realizate timp dec12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Nu beneficiati.Trebuie sa fi lucrat min 12 luni inainte de nasterea copilului cu contract in romania.Nu a-ti cotizat la statul roman deci nu puteti beneficia.
"Beneficiaza de concediu si indemnizatie:
* persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru "
" Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum si nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autoritatile competente, sunt, dupa caz, urmatoarele: g) copia contractului de munca sau, dupa caz, dovada eliberata de angajatori ori de autoritatile competente straine sau romane, tradusa si legalizata, care sa ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de munca in strainatate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state, sau, dupa caz, realizarea de venituri profesionale dobandite in urma activitatilor salariale ori independente totalizate in baza prevederilor Regulamentului CEE 1.408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitatii."
Atunci nu prea mi-i clar........

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara pt. cresterea copilului - pls urgent! cristop cristop Salut! Am nevoie de un raspuns urgent in domeniul platii indemnizatiei lunare pt. cresterea copilului. Am citit OUG 148/2005 + Normele de aplicare "pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil say say Daca o persoana s-a angajat la data de 01.02.2010 si se asteapta sa nasca pe 25.01.2010 va beneficia de indemnizatie de crestere copil? In ce lege este ... (vezi toată discuția)