avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit dobanda pe creditare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

dobanda pe creditare firma

Asociatul unic pe parcursul aniilor a creditat firma cu 456000 lei.
cum se calculeza dobanda pe aceasta suma, exista un contract intre firma si pers.fizica in care se stipuleaza ca se va folosi dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei
Mentionez ca nu exista capital imprumutat cu termen de rambursare peste un an ,capital propriu este 108000-dobanda calculata va fi ch.deductibil fiscal ?suma cu care s-a creditat firma se considera capital imprumutat ?,se ia in calculul gradului de indatorare
2.se calculeaza impozit pe venit din dobanzi -prin retinere la sursa 16 %?
3. cum se declara prin decl.100?

4. cum se inregistreaza o factura emisa de MALEV din Ungaria pentru un bilet de avion-se considera achizitie intracomunitara ?
5. cum se inregistreaza o factura emisa de MOL -din ungaria -este achizitie intracomunitara ?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:32, 9 Noiembrie 2009
Predati contractul de imprumut contabilului care va calcula conform prevederilor stipulate in acesta. Suma cu care s-a imprumutat firma este contabilizata in contul 4551 care nu este in clasa indicata de dumneavoastra.

Pentru facturile de mai sus emise in Ungaria - banuiesc ca sunt legate de cheltuieli cu deplasarile, si se inregistreaza ca atare. Daca deplasarea este externa este normal sa se achizitioneze combustibil, bilete de avion, hotel, etc
intrebarea nu a fost ca la cine sa dau contractul.Daca nu aveti cunostiinte de contabilitate sa aveti bunul simt sa nu va angajati sa dati raspunsuri.
Dobanda aferenta unui contract de creditare asociat este o cheltuiala care se inregistreaza in contabilitate doar in momentul in care se plateste.
va rog ajutati ma ,astept raspunsul de la un consultant fiscal
kerekesmargo a scris:

va rog ajutati ma ,astept raspunsul de la un consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)