avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere timp de lucru

Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la nici unul din cei 6 salariati,as vrea o solutie prin care sa reduc timpul de lucru de la 8 la 4 ore pentru fiecare persoana.va rog sa ma ajutati cum sa procedez in acest caz.
Cel mai recent răspuns: mimi23 , utilizator 15:54, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Contract de munca cu jumatate de norma sau contract de munca part- time.
Cu stima !
Act aditional la contractul individual de munca existent prin care reduceti durata muncii de la o norma intreaga la o fractiune de norma de 4 ore/zi , 20 de ore /saptamana .. Inregistrati aceste acte la ITM .
Act aditional semnat de administrator si salariat ( prin care accepta nr redus de ore , inclusiv diminuarea venitului) si inregistrat la ITM in termen de 5 zile calendaristice , modificare care apare si in REVISAL . Pentru d-voastra este avantajos in sensul diminuarii datoriilor la bugetul statului . Este formulat tip la ITM, nu mai accepta in prezent alt tip de act aditional
multumesc!
deci se face modificare si-n revisal?iar actul aditional nu trebuie insotit de alte documente?referat din partea unitatii sau cerere din partea angajatului?(insa nu stiu ce-ar trece angajatul la motiv)
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
mihaela71, utilizator
Actul aditioanl nu tb insotit de alte documente, dar trebuie sa discutati cu angajatii si sa obtineti acordul lor pentru aceasta schimbare. Acordul va fi dat prin semnarea actului aditional.

Alte discuții în legătură

Contract de munca partial dozo dozo Un raspuns va rog, la urmat.intrebare: -se poate incheia contract de munca cu timp partial cu 8 ore/luna ?si daca DA, va rog frumos temeiul legal (vezi toată discuția)
Angajare 2 ore nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua imi pute-ti spune daca se poate angaja o persoana cu 2 ore pe saptamana??? Multumesc Iar pe statul de plata cum va aparea?si pe ... (vezi toată discuția)
Angajare director general Vioreld Vioreld salutare. pot angaja un director general cu contract part-time (1 sau 2 ore/zi)? sau trebuie sa aiba contract de 8 ore? (vezi toată discuția)