avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vecinul de la etajul inferior vine la mine la ușă ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vecinul de la etajul inferior vine la mine la ușă și îmi spune că îl deranjez, fără ca eu să fi avut în casă alte zgomote în afară de cel al televizorului. A devenit foarte stresant, cum aș putea să acționez în această situație?

Salutare, recent m-am mutat într-un apartament eu și prietena mea, dar de doua luni aproape in fiecare săptămâna Vecinul de la etajul inferior vine la mine la usa și îmi spune ca îl deranjez. Problema mea este ca sunt acuzat pe nedrept, adică pana acum nu am avut invitați, nu am ținut nici o petrecere, am fost doar eu și prietena mea uitându-ne la televizor cu volumul la 12/100. Domnul se plânge constant ca îl deranjează volumul, ca tip, ca “dudui” ca merg apăsat și fac gălăgie. A devenit foarte stresant și nu știu cum as putea sa acționez in aceasta situație ca sa îl fac sa nu mai urce, mentionez faptul ca la ultimele trei apartiii ale dansului am schimbat doua vorbe și i-am închis usa in nas ca sa nu ne certam.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 22:51, 5 Septembrie 2018
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din precizarile dv rezulta ca locuiti intr-un imobil de locuit in comun construit din prefabricate sau pereti turnati din beton ,unde zgomotele se propaga foarte usor i
Sunt mai multe solutii
Una ar fi sa realizati izolarea fonica a peretilor comuni cu vecinul reclamant,respectiv podeaua apartamentului dv
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau ii sugerati vecinului sa isi izoleze el peretii si tavanul.
Cea mai buna cale de aparare este atacul, va duceti din 2 in 2 zile la usa lui si ii spuneti ca vavderanjeaza zgomotul produs de el. Intretimp mai chemati de vreo 2-3 ori politia si reclamati ca produce zgomote inafara orelor de liniste. Asa il veti potoli sa va mai viziteze.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș formula plângere penală pentru hărțuire!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si plangerea penala este o solutie dar cred ca ar fi "ultima solutie", cel putin poate fi avertizat cu proxima ocazie ca se va alege cu o plangere penala pentru hartuire daca va continua cu vizitele.
Se pune intrebarea daca v-a vizitat pana acum politia in urma vreunei sesizari a vecinului sensibil.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Filmati fiecare vizita cu telefonul - atentie sa aiba imprimate data si ora pe filmare. Cand credeti ca aveti destule va adresati justitiei. Izolarea cu straturi multiple de moale-tare dar subtiri rezolva mult din zgomot.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce șanse sunt sa rezolv o problema cu vecinii de ... Stefanc1977 Stefanc1977 Buna ziua . ce șanse sunt sa rezolv o problema cu vecinii de deasupra . nu respecta orele de liniște . copilul tropăie , aruncă bile pe parchet , inclusiv ... (vezi toată discuția)