avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU INGRIJIRE COPIL

Buna ziua, in cazul in care o mamica revine la serviciu la implinirea varstei de un an a copilului , renuntand la 1 an din concediu legal de 2 ani de crestere si ingrijire copil, poate beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore? Adica din articolul in care scrie renuntarea la concediu legal se intelege ca trebuie sa renunti la acesta total sau partial pentru a beneficia de cele 2 ore de reducere a programului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 26 Septembrie 2018
Reducerea programului de munca este posibila numai daca este mentionata in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

in ccm este mentionat, problema este de cum intelege fiecare, adica prin renuntarea la concediu legal se intelege intreg concediu sau o parte din concediu? Raspunsul dvs. nu se refera la ce am intrebat eu si nu inteleg de ce.Eu nu am facut nicio referire la CCM.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
cristina _519, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta este intrebarea dvs; Buna ziua, in cazul in care o mamica revine la serviciu la implinirea varstei de un an a copilului , renuntand la 1 an din concediu legal de 2 ani de crestere si ingrijire copil, poate beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore?

Raspuns : Reducerea programului de munca este posibila numai daca este mentionata in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Nu exista text de lege care sa prevada reducerea timpului de munca cu 2 ore la revenirea din CCC, dupa implinirea varstei de un an a copilului ,
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Faptul ca nu este text de lege stiu si eu, dar dvs cred ca NU ati inteles ce am intrebat eu. Am facut referire strict la ce se intelege prin "concediu legal", fiindca o persoana intelege ca poti beneficia de cele 2 ore reduse daca nu ai intrat deloc in CIC,practic renunti la tot concediul legal , iar alta persoana intelege ca din cei 2 ani de concediu legal , dupa efectuarea a unui singur an de CIC, la reintoarecera la serviciu, deci practic renuntarea la un an de concediu legal, nu se mai pot acorda cele 2 ore de reducere a programului, deoarece mamica a beneficiat de concediu legal , char daca nu in totalitate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca dvs nu expuneti corect nelamurirea si nu intelegem noi ...

De exemplu , sintagma "concediu legal" nu exista in legislatie ... si poate avea mai multe intelesuri.

Alte discuții în legătură

Programul de lucru la intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt o proaspata mamica si am optat pentru concediu de crestere copil, varianta 1 an. Ma voi intoarce la serviciu cand bebe va avea 11 luni ... (vezi toată discuția)
Program de sase ore la revenirea din concediu pentru cresterea copilului kinder27 kinder27 Am dreptul la program de sase ora la revenirea din concediu de crestere copil, pana la implinirea varstei de doi ani ? Mentionez ca am nascut in mai 2011 si am ... (vezi toată discuția)
Drepturi mamici care alapteaza Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Sunt o mamica aflata in concediu de cresterea copilului pana la 1 an (de fapt 11 luni) si in luna aprilie imi voi relua activitatea la locul de ... (vezi toată discuția)