avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Va rog sa imi comunicati daca dintr-o asociatie de proprietari din care fac parte mai multe blocuri fiecare fiind o entitate separata , fatada unui bloc poate fi considerata parte comuna cu celelalte blocuri ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 13:47, 30 Septembrie 2018
Depinde in ce problema, sunt prea putine date. Dati detalii.
Daca sunt constructii distincte,fiecare fatada reprezinta parte comuna apartinand strict constructiei respective
In principiu asa este, insa depinde de scopul intrebarii. Exista asociatii de proprietari care platesc pentru renovare fatada unui bloc din fondurile comune a trei blocuri... se achita reparatii pentru fiecare bloc, dar pe rand.
Este vorba despre un singur tronson de cladire cu 3 scari (A-44, B-46 si C-48), fara spatiu vizibil intre cele 3 scari.
De exemplu, sufrageria de la scara C are perete comun cu sufrageria de la scara B.
Poate ca este ceva spatiu intre pereti dar nu este vizibil, cel putin la nivel de tencuiala, totul este continuu.
Conform schitei blocului nu sunt pereti comuni sunt 2 pereti distincti, cu spatiu de 10 cm intre ei , peretii sunt alaturati nu lipiti, normal ca vizibil ei par incontinuu din cauza tencuielii si a caramizilor aparaente si a aceasi arhitecturi care este uniforma , dar daca va uitati cu mai mare atentie este foarte vizibil ca este distinct fiecare bloc . Mai mult de atat schita blocului vorbeste singura.

Alte discuții în legătură

Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)
Restaurare andra_biuret andra_biuret Buna ziua In cazul in care de pe fatada blocului cad caramizi de la un singur balcon (e prevazut in schita blocului) Din cauza acoperisului spart, ploua si ... (vezi toată discuția)
Infiltratii apa perete exterior; parti comune Ionut1982 Ionut1982 Buna Seara , va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia pe care o prezint mai jos : Stau la bloc , la etajul 2/4 , apartament izolat exterior , proaspat ... (vezi toată discuția)