avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal prin posta pentru lipsa documente eu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal prin posta pentru lipsa documente eu nefiind nicicum in acel loc

Am si eu o mare problema ! Am primit un proces verbal emis de catre un politist de post pe numele meu cum ca conduceam o dacia 1310 cu numere de teleorman ,prin posta , pe motivul ca nu aveam documentele personale si nici ale autoturismului la mine . iar la mentiuni si la semnatura scrie ca contravenientul nu este de fata . Pana aici toate bune. Problema este ca eu habar nu aveam a cui este masina si in acea noapte dormeam linistit acasa . in mod sigur cineva s-a folosit abuziv de datele mele personale . Ce as dori sa aflu ? este cum as putea formula cererea de anulare , ce trebuie sa cuprinda si cum trebuie sa procedez. Multumesc din suflet! Mentionez ca politistul dupa ce l-am contactat telefonic s-a justificat prin faptul ca i-a luat datele soferului si ca evidenta populatiei nu raspundea si l-a lasat sa plece intocmind procesul verbal dupa aceea.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:39, 24 Noiembrie 2009
Singura solutie este sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la data comunicarii (data de primire a postei). Contestatia se numeste plangere contraventionala (gasiti mai multe modele pe net), si se adreseaza judecatoriei in raza careia s-a petrecut presupusa contraventie.

In plangere trebuie sa scrieti ceea ce ati povestit aici. Ar fi bine sa aveti si martori ca va aflati in alta parte la data/ora contraventiei.
P-v este semnat de vreun martor asistent?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
da
Atunci veti cere in instanta si audierea martorului asistent, care sa spuna ce stie despre presupusa contraventie.

Mult succes!
multumesc
as dori sa stiu daca este bine formulat aceasta plangere :
Plangere impotriva procesului-verbal de aplicare a sanctiunii contraventionale cu amenda.



DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul APAITAN DANIEL ROMI , domiciliat in BUCURESTI ,aleea Giurgeni nr. 6 bl f12 sc. 3 ap. 31 sector 3
Formulez:

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor seria CC nr. 4103999 din 08.11.2009 incheiat de Ag. Buca Laurentiu prin care in baza art. 101pct.18 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice Regulamantul de aplicare, am fost sanctionat cu 360 lei amenda contraventionala, acordarea de 6 puncte amenda .
Va rog sa admiteti aceasta plangere si sa anulati procesul-verbal de constatare a contraventiilor si exonerarea de toate sanctiunile primite .

Motivele plangerii:

Prin procesul-verbal enuntat, am fost sanctionat cu 360 lei amenda, retinandu-se in seama mea faptul ca la data de 08.11.2009 ora 01:00 circulam cu autoturismul marca Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare TR 17 SLX pe raza comunii Valeni Judetul Olt, am fost oprit de echipajul de politie care m-a sanctionat pentru ca nu aveam documentele personale si cele ale autoturismului la mine . In procesul verbal de contraventie , in dreptul , unde contravenientul trebuia sa semneza si sa faca obiectie sa stipuleaza „ Nu este de fata”. iar procesul verbal de contraventie L-am primit prin posta .
In fapt , eu nu cunosc aceasta masina nici proprietarul nici localitatea unde s-a intocmit procesul verbal , iar in dimineata zilei de 08.11.2009 la ora 01:00 ma aflam la o petrecere organizata cu ocazia botezului unui copil din satul Vlasin , Com. Schitu , Judetul Giurgiu unde am fost invitat atat ca mesea cat si ca preot al satului pe care-l pastoresc , acest lucru putand fii dovedit cu o multime de martori cu care am petrecut pana in jurul orelor 01:30 .
Ca urmare a celor scrise mai sus in mod evident cineva s-a folosit in mod abuziv de datele mele personale declarandu-si falsa indentitate , iar Ag. Buca Laurentiu , in naivitatea sa , a lasat acest infractor sa plece fara sa verifice daca masina era furata sau nu , fara sa verifice daca intradevar acea persoana este cine se pretinde , fara sa verifice daca are RCA , ITP etc. , completand procesul verbal dupa aceea .
Consider ca sanctiunea care mi s-a aplicat este nelegala si netemeinica pentru ca in momentul in care am fost amendat nu puteam sa fiu de fata .Totodata cer si verificarea si aflarea acelui infractor care-mi strica linistea personala si cea familiara .
Pentru confirmarea identitatii mele se poate chema si martorul asistent .
De aceea, cer admiterea plangerii si anularea procesului-verbal atacat.
Mentionez ca as dori ca judecarea acestei spete sa se faca in Bucuresti din cauza faptului ca aici locuiesc si in apropierea lui imi desfasor activitatea de preot .
Dovada o fac cu martori si inscrisuri.
Anexez procesul verbal a carui anulare o cer.

Data depunerii
. .............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI Caracal



Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala mrbodo mrbodo Salutare la toata lumea ! si va multumesc anticipat ! Toata actiunea sa petrecut ieri 12.aprilie,la iesirea din oras unde erau 2 echipaje de politie care ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui agent de circulatie tzacpac tzacpac Buna ziua, Nu credeam ca o sa fiu vreodata pus in aceasta situatie ,dar pot sa zic ca am patit-o si pe asta. Ma aflam la semafor ,incadrat pe banda stanga ... (vezi toată discuția)
6 puncte pt ca nu am avut la mine talonul masinii,desii legea spune 4 puncte cyp424 cyp424 buna ziua aseara am mers sa duc masina la garaj,care e situat la 5 case departare de unde locuiesc,si nu am luat nici un act,nici macar telefonul cu ... (vezi toată discuția)