avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nelamurire Micro Intr. in 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nelamurire Micro Intr. in 2010

Am considerat ca e mai usor daca o iau de la inceput . Dupa cateva ore petrecute pe legislatie si forumuri , concluzia este : nu se stie daca va mai fi valabila optiunea de plata a impozitului pe venit de 3 % din ianuarie 2010 , asta in cazul in care suma nu va fii mai mica decat impozitul minim , pe cifra de afaceri pe 2009 , care va fi valabil , tot in cazul in care nu se modifica .

Am observat mai mule persoane convinse ca se va trece la plata impozitului pe profit de 16 % ca sa fie in conformitate cu UE . Nu am inteles exact pe ce se bazeaza si parerile sunt impartite , eu personal is de acord si cu statul daca ma pun in locul lui si cu patronii de micro daca as fi afectat direct .

As vrea si eu sa stiu ce planuri concrete pot sa fac pentru un SRL inregistrat in decembire 2009 , ca si micro si plata impozitului pe venit . Conform planului de afaceri va trebui neaparat sa o inregistrez anul acesta , ca si venit pe primul an se estimeaza 24-28 mii euro , asa ca nu va avea treaba cu TVA ul , iar ca si cheltuieli nu prea are fiind firma de programre , creare programe de calculator pentru un segment specific.

Asa ca astept pareri la ce va fi si cand pot sa aflu concret pentru a calcula exact sumele de bani care vor trebui platite , sa nu ma duc pe aproximativ maxim , etc . ms
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 20:06, 28 Noiembrie 2009
In OUG 109 / 2009 - ultima modificare a Codului Fiscal actualizat nu este prevazuta vreo modificare privind impozitul pe veniturile microintreprinderilor, . Sugerez a va construi in continuare planul de afaceri pentru 3 % sau impozit forfetar ; pana nu va apare ceva concret , ca modificare legistlativa, totul este doar speculatie. Cum spuneti si d-voastra ca traim in Romania si orice este posibil in viitorul foarte apropiat , nimeni nu poate spune ce va fi foarte curand .
Cred ca cel mai sigur ar fi sa va faceti doua planuri de afaceri, unul optimist cu impozit micro 3% si un altul pesimist cu impozit pe profit 16%.
Eventual puteti incerca reducerea cheltuielilor cu salariatii prin crearea de PFA pentru acestia si scutirea de impozit pe salarii (vezi: www.avocatnet.ro/content/for... ).

In legatura cu infiintarea firmei in Decembrie 2009, sper ca ati depus deja dosarul si sunteti programat la acea data, pentru ca de la greva judecatorilor incoace se dau niste termene SF, de genul 29.07.2010 la un dosar depus ieri.
legat de impozit pe venit , trebuie sa iau in calcul si sumele din contracte care inca nu au fost platite ca si venit si sa le declar ? adica de exemplu am 5 contracte din care 4 au platit in intervalul de 3 luni cand intocmesc declaratia , claculez ca si venit si al 5 lea , sau numai dupa incasare ?

Adica incerc sa ma incadrez la o cifra de afacri de 52 000 roni , pentru ca impozitul platit sa fie de 550 lei pe trimestru , conform sumei minime anuale pe 2010 de 2200 lei
imago_expert a scris:

In legatura cu infiintarea firmei in Decembrie 2009, sper ca ati depus deja dosarul si sunteti programat la acea data, pentru ca de la greva judecatorilor incoace se dau niste termene SF, de genul 29.07.2010 la un dosar depus ieri.


:stunned: asta ar fi o problema, sper sa nu fie la fel si in judetul cluj , pentru ca inca nu am semnat actul constitutiv , din cauza ca 2 din asociati nu se afla inca in tara , vor ajunge doar la sfarit de luna . Problema nu e problema in sine , ar fi fost mai mult un scenariu ideal , pentru a putea participa la licitatie care va avea loc in decembrie 2010 legat de platforme electronice de trading , unde una din clauze specifica testarea si evaluarea programului intrun interval de minim 12 luni de catre firma producatoare , dovada facanduse prin licente de folosire si feed back uri din partea unor clienti , la care nu le putem inmana programul fara licenta care se va inregistra pe firma ...
Actul constitutiv nefiind semnat , deci firma inca nu are personalitate juridica. In acest caz nu aveti de ce discuta despre calcul impozit forfetar fiindca in anul in care firma se infiinteaza nu se plateste acesta , asa ca este foarte bine pentru dumneavoastra sa incercati a finaliza infiintarea in 2010, este posibil ca si costul cu impozitul de 3% sa fie mai mic decat forfetarul daca o infiintati anul acesta . Depinde de prognoza d-voastra de estimare a veniturilor viitoare.

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Sc -> pfa fulminator fulminator Buna ziua, am infiintat un SC in 26.01.2009 fara activitate. Am inceput activitatea in 19.02.2009. Principalul obiect de activitate este inchirieri rochii de ... (vezi toată discuția)