avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE

buna seara
as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile.
la munca inca nu a ajuns institare
azi m-am trezit ca mi-au luat din contul de la bcr cardul de salariu suma care o mai aveam de 100 de lei
este voie legal sa imi ia banii din cont fara insititatea la locul de munca?
daca da, intrebarea mea este
eu am cardul de salariul la bcr dar in acelasi timp am credit la casa la aplha unde depun lunar banii pentru rata
exista posbilitatea sa imi puna poprire pe contul de salariul confomr legii 33.33%din salariu si cand ma duc la banca sachit rata la casa sa mi- ia si pe aia ca practic e tot un cont ala?


daca da cum pot proceda in aceasta situatie?
pentru ca suma pe care o am de datorat este destul de mare in maxim1 an o pot achita si daca imi ia si banii pentru casa raman si acolo cu alta datorie
va rog un raspuns
Cel mai recent răspuns: bruneta89 , utilizator 12:54, 11 Martie 2019
Sunt mai multe aspecte: de cand dateaza creditul? Cand ati efectuat ultima plata?

Legat de modul in care ati fost executat, nu era nevoie de instiintare prealabila. S-a poprit contul. Totusi, daca este cont de salariu, trebuie anuntat executorul si facuta dovada.
Buna ziua, creditul este din 2016 eu am facut plati dar nu lunar.intrebarea este era daca firma isi da ok ul si va vira suma de 33.33 % din salariu eu daca am un credit pentru prima casa si ma duc sa fac plati imi blocheaza si acel cont?
Multumesc,
Pentru creditul Prima Casă, ca să nu vă ia banii în caz că vă pun și acolo poprire, încercați să nu plătiți rata înainte de scadență. Presupun că e credit cu garanție imobiliară și, în consecință, banca are prioritate, chiar dacă se instituie poprire. Dacă plătiți a doua zi după scadență rata, banca își retrage banii aferenți ratei și ce rămâne se duc în contul datoriei pentru care s-a instituit poprirea.
da ce credit cu garantie imobiliara e prima casa
eu am rata scadenta pe 30 eu trebuie sa pun banii in cont ca sa isi ia banca pentru rata
risc daca ii pun pe 30 sa ii blocheaze ?
Ca să nu existe riscul de a rămâne neplătită rata, mai bine îi puneți pe 31 sau pe 1 a lunii următoare.

Alte discuții în legătură

Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Salariat de banca cu poprire la sursa si credite in sold mirel1972 mirel1972 Sunt salariat de banca si am porire la sursa ( la angajator ) de la un BEJ si poprire pe contul de salariu de la alt BEJ. Mai am un credit in derulare care ... (vezi toată discuția)
Blocare card credit?! ko_ny ko_ny Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi ... (vezi toată discuția)