avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diagnostic copil - data cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diagnostic copil - data cu caracter personal

Buna ziua!
Sunt invatatoare si din discutii cu colegele am aflat ca in scoala va fi transferat un copil cu nevoi speciale. La cabinetul medical am vazut diagnosticul copilului. autism infantil si ceva asociat.
Probabil va fi repartizat la mine in clasa intrucat am cei mai putini copii in an. Am discutat cu niste parinti ca va fi o sedinta cu parintii pentru a discuta aceasta problema.
Parintii copilului au aflat ca eu am vorbit despre copil si diagnosticul lui si am inteles ca vor sa ma reclame ca am divulgat date cu caracter personal si ca atentez la dreptul copilului.
Risc ceva?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Tonyde, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 00:09, 3 Aprilie 2019
Buna ziua,
Din pacate cred ca ati gresit FUNDAMENTAL!
Intai trebuia sa discutati cu parintii minorului si pe urma cu alte persoane despre datele personale ale unui minor.
Tin de deontologie.
~ Conținut șters la cerere ~
Pai sigur va fi repartizat la mine si ma preocupa sa invat copiii pe care ii am deja, si chiar daca va avea insotitor ceilalti copii pot suferi. Poate locul acelui copil este FUNDAMNETAL intr-o scoala speciala.
Totusi, in afara de reclamatiile Olgai mai risc ceva?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dovedească ca de la dumneavoastră a plecat informația sau faptul ca le-a afectat copilul. Dacă nu ați spus nume sau adresa nu cred sa fie totuși o problema.
Mi se pare o reacție urata și exagerata și din partea părinților. În fond e ceva ce se observa, dacă cadrul didactic fluiera la luna nu e bine, dacă pregătește acomodarea copilului nu e bine din nou.
Locul copiilor cu autism este alături de ceilalți copii numai în anumite condiții. Copilul respectiv ar trebui sa aibă un profesor însoțitor, ar trebui evaluat modul în care răspunde momentan la colectivitate și altele.
Mi se pare chiar o idee buna ca ati organizat o ședință dând astfel ocazia părinților sa își pregătească și ei copii acasă și eventual sa răspundă întrebărilor la care dumneavoastră nu puteți din lipsa de timp.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea 1maymay 1maymay Buna ziua, Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare anul acesta. Invatatoarea lor striga extrem de mult la clasa (am auzit-o, nu exagerez) si copilul a ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)