avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata suprapusa de drepturi salariale ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata suprapusa de drepturi salariale castigate ulterior in instanta ca urmare a repunerii pe functie

Manager destituit se pensioneaza anticipat. Ulterior, castiga in instanta repunerea cu plata remuneratiilor din perioada anterioara, Se fac rectificative la ANAF privind contributiile sociale pentru perioada la care se refereau drepturile salariale, prin precizarea unei norme intregi de munca. O perioada astfel recalculata (1-2 luni) si declarata prin rectificative, se suprapune cu pensia anticipata incasata, iar casa jud de pensii sesizeaza acest aspect si notifica fostul manager care se adreseaza platitorului de drepturi salariale invocand culpa acestuia de a-i fi declarat perioada lucrata pentru acele luni, cand de fapt ar fi trebuit declarata perioada lucrata ~0~. Hotararea judecatoreasca prezizeaza clar punerea managerului in perioada anterioara demiterii. cum este corect a se proceda in acest caz? Fostului manager probabil ii este imputata pensia in incasata pentru acele 2 luni.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
conta_bib, utilizator

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie cu drepturi salariale stabilite prin hotarari judecatoresti ContSters202279 ContSters202279 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati daca se poate, in legatura cu urmatoarea speta: -un fost salariat (acum este pensionar) a castigat in instanta plata unor ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie dorin1951 dorin1951 BUNA ZIUA am o problema legata de o solicitare de recalculare puncte de pensie.va cer sprijinul. am iesit la pensie in septembrie 2013. dupa aceasta data , ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)