avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau să mă căsătoresc cu un arab. Ce trebuie să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau să mă căsătoresc cu un arab. Ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie?

Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume trebuie sa fac si ce acte sa scot ma casatoresc in jordan si nu stiu cum si ce sa fac
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stoi , utilizator 12:38, 5 Septembrie 2021
16 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa intrebati la ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei în România, Bucureşti, Str. Dumbrava Roşie nr. 1, Sector 2. Telefon: 0212104705.
Cu toate ca nu face obiectul intrebarii d-voastra imi permit sa va intreb daca v-ati gandit bine, daca sunteti gata sa renuntati la libertatea si drepturile d-voastra pentru a va casatori. Scriu asta pentru ca in Iordania veti fi incapabila sa va exercitati drepturile cele mai firesti pentru un om iar viitorul d-voastra sot va fi, la propriu, stapanul d-voastra. Mai trebuie sa stiti ca in Iordania se aplica legea islamica Sharia si viitorul sot va lua toate hotararile care va privesc pe d-voastra si viitorii copii fara sa puteti face nimic, ca are dreptul legal sa va bata (islamul nu recomanda loviturile in zona fetei femeilor, sau alte zone vizibile insa cateva palme si cativa pumni sunt considerate corectii normale) si ca in cazul unui ipotetic divort sotul d-voastra dupa ce a declarat de fata cu doi martori ca divorteaza va poate scoate afara in strada fara nimic la d-voastra.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Da stiu ce inseamna a ma casatori stiu tot am citit am intrebat dar nu este si in cazul iubitului meu .multumesc pentru răspuns
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti risca, este dreptul dvs. Iubitul dvs. atunci cand va fi prezent in Iordania poate fi nevoit/ obligat de familie sa respecte legea islamica.
Stiu ca toti avem o parere foarte proasta despre arabi mai exact musulmani dar va spun din ceea ce am vazut este ca nu sunt chiar asa cum credem sau ce vedem la tv
15 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am o parere proasta nici depre arabi, nici privitor la musulmani. Ceea ce am scris mai sus nu e o parere (adica o expresia a propriei mele convingeri ) ci ceea ce se intampla. Desigur ca viitorul d-voastra sot nu este asa. Stiti cate femei/cati barbati in Romania mi-au spus cand le luam actele si banii pentru divort :"Cand m-am casatorit cu el/cu ea NU era asa!" Destul de multi, mai multi decat credeti.

Alte discuții în legătură

Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie tancu tancu Verisoara mea se afla in urmatoarea situatie: a fost abandonata de tatal ei la varsta de 2 ani, de atunci el nemaidand nici un semn de viata si fiind crescuta ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)