avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare involuntara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare involuntara

Buna ziua,
cumnatul meu diagnosticat cu dementa mixtă (F03) + diagnostic secundar : neurolues, sindrom confuzie, atrofie corticala nu pot să-l internez in nici un spital/ospiciu . Mi se spune ca nu sunt locuri disponibile nicăieri . Nu este violent însă nu se poate descurca singur: nu poate mânca singur , nu se poate spală singur, nu poate sa-și facă nevoile singur. Are tot timpul nevoie de o persoana care sa-l supravegheze. El înainte de a ajunge in situația aceasta a locuit singur, nu are pe nimeni. Însă văzând situația in care a ajuns am decis sa-l ajut și am fost cu el la medicul de familie, la psihiatrie, neurologie și nimeni nu isi asuma nici o responsabilitate. Chiar nu exista soluții pentru persoane cu astfel de probleme? Exista posibilitatea internării involuntare? Este îndreptățită o astfel de solicitare ? Dacă da, prin ce modalități?

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Procedura internare nevoluntara bolnav psihic andreea307 andreea307 Buna ziua, va scriu deoarece eu si familia mea ne aflam intr o situatie disperata: fratele meu e bolnav psihic, a fost internat de 2 ori la 9, ultimul ... (vezi toată discuția)
Are sau nu dreptul la pensi de invaliditate? corina.daniela corina.daniela buna seara. cumnatul meu imediat face 40 de ani. el este cu handicap neurologic de gradul 2, nu stiu exact sa va spun codul cu care este trecut. el nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Unui batran internat intr-un camin i se interzice sa fie vizitat de sora acestuia daniela_tomescu daniela_tomescu Buna ziua! Unchiul meu, fratele mamei, un barbat de 65 de ani, diagnosticat brusc, dupa Pasti, cu dementa vasculara mixta, desi pana de Florii a fost perfect ... (vezi toată discuția)