avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un coleg de muncă mi-a adus acuzații false destul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un coleg de muncă mi-a adus acuzații false destul de grave, iar comisia etică m-a sancționat. Există cale legală de a ataca decizia, eventual și colegul pentru fals în declarații?

Un coleg de muncă mi-a adus acuzaţii false destul de grave, şi m-a reclamat pe motive etice. Comisia etică mi-a dat un avertisment scris (plus alte sancţiuni) deşi mai mulţi martori au susţinut falsul acuzaţiei făcut de coleg. Există cale legală de a ataca decizia, eventual colegul pentru fals în declaraţii? }n cât timp pot face acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: luminita_zenaida , utilizator 12:48, 28 Iunie 2019
Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Vă mulţumesc pentru răspuns. În comunicarea deciziei de sancţionare nu sunt incluse termenul in care sanctiunea poate fi contestata precum şi instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata. Se poate cere nulitatea acestuia, cf. codul munci, art 252(2)?
In comunicare sau in continutul deciziei nu sunt mentionate acele aspecte ?
Nu, în nici una.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicarea nu are cum sa se atace in instanta, insa decizia da.

Art.252 C.mun.
....
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
....
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Astfel,pe cale de interpretare, lipsa acestor elemente din cuprinsul deciziei de sanctionare este sanctionata cu nulitatea absoluta a deciziei.

Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la Tribunalul in raza caruia domiciliaza in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate contesta o decizie de sanctionare disciplinara? josette2014 josette2014 Conform art.252 C.mun.: (5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Contestare sanctiune cu avertisment cyan cyan 1. Se poate considera nula o decizie de sanctionare cu avertisment conform art. 248 alin. 1 lit a) daca nu sunt mentionate cele prevazute la art. 252 alin. ... (vezi toată discuția)
Sanctiune la locul de munca Mihaelaalexandradinu Mihaelaalexandradinu Buna ziua. Am o intrebare. Sa va relatez in primul rand situatia. La locul de munca al sotului meu,unul dintre colegii de atelier se presupune ca ar fi pus in ... (vezi toată discuția)