avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa renovata,lipsa dovezi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa renovata,lipsa dovezi

sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o bucatarie si le-a folosit pina in prezent,fratele si parintii au decedat,intreb mai are cineva drept la casa respectiva?problema ca nu am acte doveditoare cu numele meu, doar familia cunostea acest lucru,toate actele ,autorizatie de lucrari,introducere curent,proiect tehnic,etc s-au facut pe numele tatalui .multumesc
Casa parinteasca constituie masa succesorala.
Deci toti urmasii au dreptul la cota parte din masa succesorala.
daca unui frate i s-a construit casa o casa inainte de casatorie,el mai intra la succesiune sau noi ceilalti avem dreptul si la casa lui]el fiind decedat]?n-ar fi drept ca el sa beneficeze de doua ori de bunurile parintilor.multumesc
de ce sa mai beneficieze saracul, daca e decedat ?
Mai era casatorit la data decesului ? are copii ?
Daca nu are copii, mosteniti si dvs in calitate de frati parte din bunurile lui.
Acte pe acea casa exista ? pe numele cui ? terenul de sub casa al cui e ?
In legatura cu casa parintilor, ea se imparte egal intre frati, partea fratelui o culege copilul lui, daca are, daca nu, se imparte intre frati si sotie ( daca fratele a decedat dupa tata) sau numai intre frati ( daca fratele a decedat inainte de tata)
Trebuie sa mergeti cu actele la un avocat, speta dvs nu se rezolva in 3 vb pe un forum, mai ales ca datele sunt insuficiente.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
gi-jane2, moderator
fratele are 4 copii,casa si terenul au fost donate respectiv construita [casa] de tatal decedat inaintea lui, problema e ca unul din copiii lui ne da in judecata sa -i mai dam si din casa parinteasca reconstruita de o sora .vrea totul [adica fii lui]Actele pe teren si casa lui sunt pe numele lui tata.multumesc
exista acte de donatie pt terenul si casa ce a construit-o tata pt frate ?
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! Sa facut succesiunea dupa tata care s-a impartit la 4 frati si mama,un frate a decedat dupa care a decedat mama.Eu si o sora vrem sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)