avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort incredintare minor

Sunt in proces de divort intentat de mine din cauza violentei sotului si am avut deja o prima infatisare in care am aflat ca sotul meu a depus o reconventionala plina de minciuni si de acuzatii de infidelitate din partea mea, de neglijente fata de minorul de 2 ani pe care il avem impreuna. Cum pot contracara aceste minciuni stiind ca probabil va aduce martori mincinosi si cum ar putea afecta minciunile astea incredintarea minorului catre mama. Precizez ca minorul a fost si este in grija mea de cand s-a nascu, am venituri substantiale iar tatal a parasit caminul conjugal de la momentul intentarii divortului. Bineinteles ca urmareste sa obtina copilul ca sa ma pedepseasca pentru cutezanta de a intenta divort. As vrea sa stiu ce sanse ar putea avea cu astfel de calomnii si daca il pot actiona in instanta pentru asta.
Cel mai recent răspuns: rmstvrch , utilizator 23:12, 30 Iulie 2006
Ce varsta are minorul?
minorul are 2 ani.
probeaza in instanta faptul ca interesul superior al minorului este sa te ocupi tu de cresterea si educarea acestuia,asa cum ai procedat si pana in prezent.
poti sa te folosesti de proba testimoniala, cu martori pentru a dovedi ca esti o mama buna pt copil, de care are nevoie ! minorul avand 2 ani, de care te ocupi si in momentul de fata am convingerea ca instanta va aprecia importanta si ti-o va incuviinta. Insa intr-un proces de divort joaca un rol important si avocatii! daca sotul tau are avocat bun, poate sa-ti creeze dificultati! dar cert este ca locul unui minor de 2 an ESTE LANGA MAMa, indifernet de situatii, bine inteles cu exceptia cazurilor mai speciale, care nu cred ca sunt incidente la tine. Succes in proces. imi tin pumnii pt tine si copil.... daca eu vreodata asa ajunge intr-o asemenea situatie, pentru binele copilului as lasa sa se incredinteze pt crestere mamai, ba mai mult indiferent care ar fi pozitia instantei cu privire cu pensia de intretinere, as dat cat as putea pt a ajuta copilul. si sotul tau daca tine chiar si un pic la copil asa ar proceda. SUCCES
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2006
Toth Sz., utilizator
Motivele de divort, fiind stari de fapt ale raporturilor familiale dintre soti, sunt cel mai bine probate prin proba testimoniala. De altfel, aceste chestiuni familiale sunt cunoscute cel mai bine de persoanele apropiate, instanta tinand cont de acest aspect. Este dreptul sotului dv. sa introduca in instanta martori prin care sa incerce sa va rastoarne prezumtia de vinovatie pe care va bazati, insa instanta ii va atentiona din start ca in cazul unei marturii mincinoase sunt pasibili de intrare sub incidenta legii penale, asa ca linistiti-va. In ceea ce priveste incredintarea minorului, instanta va lua cunostinta de interesul acestuia fata de parinti, constand intr-o serie de factori precum: posibilitatile materiale, dezvoltarea fizica si psihica a acestuia, comportarea parintilor fata de copil inainte de divort, legaturile de afectiune ale acestuia fata de unul dintre parinti, etc. In jurisprudenta s-a confirmat faptul ca, in majoritatea cazurilor, sentimentele de afectiune ale copilului sunt mai puternice fata de mama decat fata de tata, indeobste in primii ani ai copilariei. La aceasta varsta frageda, copilul are mai mare nevoie de ingrijirea mamei in ceea ce priveste cresterea si formarea carecterului acestuia. De asemeni, instanta va lua act si de ancheta sociala pe care autoritatea tutelara o va prezenta cu privire la interesul minorului. Din cele relatate succint de dv, aveti mari sanse sa obtineti incredintarea minorului, insa aceste aspecte vor trebui dovedite in instanta. Multa bafta!

Alte discuții în legătură

O intrebare... man15 man15 In cazul unui divort, tatal poate obtine custodia copilului, un baietel care are varsta de 2 ani. Mama a plecat de acasa cu copilul acum 7 luni, si nu l-a ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Cazuri in care la divort copilul nu e incredintat mamei lores lores Care sunt cazurile intr-un divort in care un minor nu poate fi incredintat mamei? Primesc tot felul de amenintari de la sot ca imi voi pierde copilul, ca ... (vezi toată discuția)