avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la centrala blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la centrala blocului

Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat de mare la intretinere ( undeva la 800-900 ron pe luna la apartament de 42 mp cu 3 calorifere).
Doresc sa ma debransez complet de la incalzirea blocului , apartamentul este renovat complet, inclusiv instalatia tevilor de incalzire calorifere si apa este refacuta cap-coada in ideea montarii unei centrale termice proprii. Momentan nu am calorifere montate. Din cate stiu, nu este nimeni care si-a tras alimentare pe gaz pentru centrala proprie. Sunt dispus sa imi montez si centrala electrica.
In cazul acestei situatii, care este procedura pentru debransare completa? Si care sunt platile de care voi fi scutit daca mi se accepta debransarea ?
In fiecare luna vine plata pentru service instalatie termica, gaze pt incalzire, apa pt incalzire, salariu inginer, salariu fochist, acestea cumulate sunt enorme pentru un apartament de 42 mp.
Mentionez ca urmeaza o adunare generala in curand, cea anuala.
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 06:46, 2 Octombrie 2023
Va trebuie acordul.asociatiei de proprietari.

Aveti vreo legătură cu RADET?
Nu. Totul este complet separat. Deci trebuie sa cer in adunarea generala acest lucru? Sau este de ajuns sa fac o cerere pe care sa o semneze presedintele?
Sa aveti acordul vecinilor de apartament in cruce si hotărâre a adunării generale.
Este foarte important acordul vecinilor de apartament mai ales.
Nu ar trebui să aveți probleme.
Cu RADET exista in general probleme.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic aveti nevoie de acordul vecinilor sus/jos,drepta/stanga si al asociatiei de proprietari exprimat prin hotarrea adunarii generale a membrilor proprietari
Este necesar sa intocmiti dosar pentru furnizorul de agent termic
Ulterior trebuie sa realizati proiect tehnic conditionat de varianta adoptata pentru confortul termic in proprietate
Va multumesc pentru raspunsuri. Stiti cumva daca voi fi scutit si de celelalte plati catre centrala blocului daca reusesc debransarea? Anume: service centrala uzina, salariu fochist / inginer, taxe pt salarii, gaze incalzire, apa incalzire, gaze.

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare de la radet 2017 CostinSibi CostinSibi Buna ziua, as dori si eu sa stiu in ce conditii ma pot debransa de la RADET, in anul 2017, avand in vedere ca in cadrul asociatiei de proprietari din care ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)