avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa dau partea mea din proprietate unui copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa dau partea mea din proprietate unui copil

pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:04, 15 Decembrie 2009
Nu puteti, deoarece paoprietatea comuna a sotilor este una devalmasa ,adica acea forma a dreptului de proprietate comuna, ce se particularizeaza prin aceea ca titularii sai nu au determinata nici macar o cota-parte ideala, matematica din dreptul de proprietate asupra unor bunuri nefractionate in materialitatea lor.
Este o diferenta intre proprietatea comuna pe cote-parti . iar pentru a rezulta asa ceva , ar fi nevoie de o iesire din indiviziune...
cum as putea face aceasta iesire din indiviziune cui trebuie sa ma adresez
Impreuna cu sotia sunteti in cote devalmase, pe care numai instanta le poate stabilii, in mod normal.
In mod "anormal" donatia de exemplu ar fi posibila, dar ar fi mai sigura cu acordul sotiei. Ea poate ataca donatia, precum si alti copii ai Dvs. (daca aveti mai multi). Daca doriti insa sa nu mai apara numele Dvs. in Cartea Funciara puteti dona sotiei partea Dvs. Asta se poate sigur.
Daca doriti sa va asigurari mai mult ca sotia Dvs. nu va mosteni dupa Dvs. faceti un tesatament in favoarea copilului, in speranta intretinerii, cu enumerarea mostenitorilor rezervatari, eventual puteti scrie ca nu va mai intelegeti cu sotia sau ca in fapt nu mai traiti impreuna (daca acesta e cazul).

Eventual donati amandoi parintii nuda proprietate copilului comun, si pastrati uzufructul viager.
sa fiu putin mai explicit eu nu mai am nici o relatie cu sotia mea de 9 ani suntem separati eu locuiesc in italia si am ceva probleme cu autoritatile financiare din italia si as dori sa dau casa din romania adica partea mea unuia din cei 6 copii ai mei ca sa nu vina cu propire cei din italia

Alte discuții în legătură

Donatie 50% cota parte din apartament minorului r.dragomir r.dragomir Un apartament dobindit dupa casatorie este proprietate in cota egala a celor doi soti (asa este mentionat si pe CF) Unul dintre soti doreste ca sa doneze ... (vezi toată discuția)
Tranzactie divort lada lada Buna seara, la o tranzactie de partaj trebuie sa dechizi o actiune de divort sau sau o tranzactie de imobil se poate face pur si simplu? si apoi sa deschizi ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom ... (vezi toată discuția)