avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubiri pentru ingradirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubiri pentru ingradirea dreptului de proprietate

Conducta de apa pe teren proprietate privata. Cum se pot obtine despagubiri si in ce cuantum pentru impunerea de catre Regia Autonoma de Apa a unei zone de restrictie de aprox 700 mp, terenul este in Constanta intravilan, in vecinatatea noului campus universitar.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
AB, utilizator
Cel mai recent răspuns: AB , utilizator 15:05, 22 Iulie 2010
Eu nu cunosc zona, si nu pot preciza in cuantum valoarea , dar actiunea ce pate fi pornita pentru obt ac, este una pentru obtinera unor despagubiri pentru lipsa de folosinta a terenului (actiune in pretentii), iar valoarea acestora trebuie calaculata in functie de destinatia terenului, etc...
Terenul are certificat de urbanism emis de Primaria Constanta, iar valoarea impusa de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta pentru calcularea taxelor de intabulare este de 300 EUR/mp, in aceeasi zona s-au efectuat tranzactii la 800 EUR/mp. Exista spete de aceeasi natura castigate de proprietari? La cererea mea de a rezolva cazul in mod amiabil (plata unei chirii) RAJA nici nu a vrut sa discute subiectul. Multumesc pentru raspuns, voi contacta un avocat din Baroul Constanta pentru initierea actiunii.
Buna ziua,
Sunt din Constanta si
ma aflu in aceeasi situatie cu RAJA (conducta trece pe terenul meu si nu vor sa plateasca o chirie). Ma interesa dc a-ti mai rezolvat ceva in acest sens sau a-ti mai aflat ce se poate face pentru a-i forta sa plateasca ceva. Noi am fost sfatuiti sa spargem conducta si sa nu le dam voie sa o repare pana nu platesc sau sa-i dam in judecata.


ar trebui sa popularizam acest subiect (presupun ca sunt f multe persoane in aceeasi situatie) sa-i dam impreuna in judecata si sa-i fortam sa ne asculte si pe noi.
Ce spuneti?
In nici un caz nu trebuie sa spargeti conducta, nu sunt jurist, dar va expuneti unor consecinte serioase. RAJA nu poate acorda despagubiri decat in baza unor hotarari judecatoresti, de aceea trebuiesc actionati in justitie. Sunt spete in tara care au fost castigate de proprietari, nu este normal ca eu sa platesc impozitul si RAJA sa beneficieze de dreptul de folosinta. Voi lua legatura cu un avocat, am fost sfatuit chiar de cineva din cadrele de conducere a RAJA.
sunt si eu in aceeasi situatie .va rog daca rezolvati ceva sa postati .la fel voi face si eu daca rezolv ceva ,.ne chinuim de ccava timp dar la bucuresti totul merge mai greu .multumesc

Alte discuții în legătură

Conducta apa pe teren. retragere??? skoompik skoompik Buna seara, Va rugam frumos sa ne ajutati intr-o problema cu care ne confruntam. Dorim sa construim o locuinta p+1e iar pe terenul nostru se afla o conducta ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va retin atentia cu urmatoarea situatie: o conducta apartinand retelei de alimentare cu apa a orasului traverseaza un teren proprietate privata. Ma ... (vezi toată discuția)