avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă nu vreau sa semnez succesiunea ce se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă nu vreau sa semnez succesiunea ce se poate intampla?

Dacă nu vreau sa semnez succesiunea ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:47, 1 Octombrie 2020
Se intampla ca ceilalti mostenitori pot deschide o actiune in instanta, iar partajul va fi facut de judecator, independent de acordul dvs.
Veți fi chemată în judecată și veți pierde procesul, iar succesiunea va fi hotărâtă de judecător fără semnătura dumneavoastră.
ce motiv aveti ?
Daca aveti motive temeinice puteti refuza partajul si sa obțineți castig de cauza la instanță..
De regula, din acest motiv se refuza finalizarea partajului la notar.

Daca nu aveti motive veti plati si cheltuieli de judecata daca veti pierde procesul asa cum se va întâmpla dacă refuzați aiurea.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Părinții mei au avut un teren si un apartament.Tatal meu a decedat iar pe timpul vieții ia dat surorii mele terenul fără să îmi spună si mie iar acum sora mea are pretenții si la apartament,nu stiu ce fel de act ia facut(donație testament s-au act v.c.) ca nu vrea să-mi spună.Si eu nu as vrea sa semnez succesiunea,mentionez ca mama traieste.

gi-jane2 a scris:

ce motiv aveti ?

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)
Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)